Preview

ROG FLOW Z13 – Visul unei nopți de gaming – POZE

Tableta de gaming ROG Flow Z13

Cu prilejul unui eveniment Republic of Gamers, am avut ocazia să facem cunoștință cu ROG FLOW Z13, tableta de gaming, a nu se confunda cu laptopul X13. Pentru scurt timp am reușit să o butonăm și ulterior să îi încercăm puterea într-un joc. Nu mai văzusem o tabletă cu procesor Intel din generația a 12-a. De fapt, nici prea multe desktopuri sau laptopuri nu sunt încă cu procesoare de talia lui Intel Core i7-12700H. Înainte să îți spun și următoarea specificație-cheie, mai bine așează-te un pic: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. Da, ai citit bine, un GPU GeForce RTX 30 într-o tabletă cu Windows 11. Unde mai pui că arată și foarte cool!…

Tableta de gaming ROG Flow Z13

Estetica Sci-Fi de pe panoul dorsal a fost creată de ASUS folosind un aliaj de aluminiu 6063 de înaltă densitate. După multe experimente, 39 de procese diferite, inclusiv 10 tăieturi CNC de precizie cu 2 straturi de anodizare, a rezultat un model spațial unic. Are și un suport încorporat, care poate fi deschis la 170 de grade, asigurând unghiuri optime de vizualizare pentru jocurile sau filmele tale preferate, indiferent unde ai vrea să o folosești.

Tableta de gaming ROG Flow Z13

Inspirația spațială este reflectată clar și pe fereastra de sticlă din spate, cu iluminare RGB. Această fereastră frezată CNC îți permite să vezi direct placa de bază și oferă componentelor de dedesubt mai mult spațiu decât modelele tradiționale.

Apropo, fereastra (vezi poza) a permis montarea componentelor pe ambele părți ale plăcii de bază, ceea ce-i asigură performanțe mai mari, în ciuda spațiului limitat al unui dispozitiv de 13 inchi. Și componentele sunt și mai mari decât cele normale.

Tableta de gaming ROG Flow Z13

ROG nu a făcut niciun sacrificiu în ceea ce privește portabilitatea. La numai 1 kg, o poți transporta cu ușurință și, cu o autonomie de peste 10 ore, precum și cu o încărcare PD de 100 W, poți lucra și te poți juca oriunde și oricând.

Tableta de gaming ROG Flow Z13

 

Poți să o folosești ca pe o tabletă obișnuită, pentru a naviga pe internet, a te uita la Netflix sau a te juca jocuri mobile pe ecranul tactil. E drept că hardware-ul rămâne rece la un asemenea nivel scăzut de solicitare, dar important e că permite multe moduri de utilizare. La birou, nu uita de modulul tastatură, care se atașează magnetic foarte ușor și voi lucra fără probleme cu tine în modul clamshell, cu ajutorul suportul cu picior și a tastaturii excelente, cu N-key rollover, o cursă a tastelor de 1,7 mm și o singură zonă RGB cu suport Aura Sync. Are practic caracteristici premium ca și celelalte laptopuri ROG.

Dar distracția începe abia când se transformă într-un echipament de gaming de ultimă generație, pentru cele mai recente jocuri AAA. Se poate conecta la un monitor extern, un mouse și orice alte periferice, cum ar fi un controler Xbox. Pornesc Horizon Zero Dawn, pe care trebuie să-l termin că deja a apărut următorul! Se adaptează dinamic la toate solicitările jocului, care sunt aparent destul de serioase. Poți juca în 4K, dar dacă vrei un zgomot mai ușor al ventilatoarelor poți să mai umbli la setări pentru a aduce la o sincronizare perfectă cu benchmark-ul din joc. Diferențele de calitate a redării oricum vor fi minore, chiar și la o rezoluție mai mică.

După câteva ore de joc, vei înțelege cât de cool e Flow Z13. Nu uita folosești și software-ul ROG GameVisual, care oferă șase moduri grafice reglate de experți, concepute pentru a-ți optimiza experiența vizuală pentru anumite genuri de jocuri. Modul First Person Shooter (FPS), de exemplu, îmbunătățește vizibilitatea în mediile întunecate, ceea ce îți permite să reperezi orice inamic care se ascunde în umbră. Folosește GameVisual pentru a obține cea mai bună experiență pentru fiecare joc din biblioteca ta.

Pentru crearea de conținut, există și opțiunea (mai scumpă) să folosești intrările/ieșirile externe ale plăcii video externe XG Mobile 2021, care include un NVIDIA GeForce RTX 3080.

Tableta de gaming ROG Flow Z13

Difuzoarele Dual Smart Amp cu suport Hi-Res Audio și Dolby Atmos oferă un sunet stereo excelent pentru conținutul tău preferat. Boxele sunt amplasate pe ambele laterale ale ecranului și oferă un volum suficient de puternic pentru a-ți permite să profiți de indiciile audio din jocuri. Și dacă te aștepți la sunetul acela spart, caracteristic boxelor de laptopuri, n-ai să vezi așa ceva. E un sunet bine echilibrat pe întregul spectru de frecvențe, cu o claritate deosebită și o amploare care rivalizează cu cea a unor boxe desktop de bună calitate. Iar pentru comunicații vocale, tableta are o matrice de 3 microfoane și tehnologia AI Noise Cancelation, care va menține claritatea vocii pentru tine și pentru coechipierii tăi, chiar și în medii zgomotoase.

Pentru o mașină de jocuri portabilă, durata de viață a bateriei este esențială. În pofida formei subțiri, oferă peste 10 ore de autonomie. Adaptorul de 100 W inclus cântărește doar 300 grame și suportă tehnologia de încărcare rapidă. Ajungi la 50% din baterie în doar 30 de minute. Așa că ești acoperit și la acest capitol.

Tableta de gaming ROG Flow Z13

Vezi galeria de poze ROG Flow Z13

To Top