Preview

PREVIEW: ROG Strix Electro Punk – Gaming cu ceva mai multă culoare

Noile produse ROG Strix Electro Punk
Noile produse ROG Strix Electro Punk

Cromatica poate fi un instrument de comunicare subtil și elegant. Dacă o poză face cât o mie de cuvinte, o culoare bine aleasă poate inspira o stare de spirit dincolo de cuvinte, iar designerii ASUS se pare că excelează în arta de a-și infuza utilizatorii cu energie, printr-un simplu dar eficient artificiu stilistic. Este ceea ce au reușit cu noua ediție specială Electro Punk de la  Republic of Gamers (ROG), formată din dispozitive de gaming decorate într-o combinație îndrăzneață de culori negru și roz.

Viață digitală poate fi roz?!

Cititoarele probabil că nu vor avea nicio problemă cu această combinație inedită de culori, dar dacă vreun gamer deja a strâmbat din nas doar din cauza prejudecății că roz ar fi o culoare exclusiv feminină, îi reamintim că moda masculină  a recunoscut de mult rozul ca fiind o tonalitate cromatică perfect validă pentru un bărbat elegant, atunci când este bine asortată cu restul vestimentației.

Modul vizibil, dar discret în care produsele Electro Punck încorporează elemente de design inspirate de rozul tematicii cyberpunck este rezultatul unui atent studiu asupra multor nuanțe de rozaliu și roz coral, în diferite medii și moduri de iluminare. În final, designerii ROG s-au hotărât asupra unui ton de înaltă energie, în culoarea hex cu codul #F7266B, iar pentru a spori impactul culorii, negrul clasic a fost selectat ca fundal.

În acest fel, designerii au reușit să mențină un impact vizual agreabil chiar și atunci când utilizatorii aleg să nu pornească iluminarea RGB Aura Sync, iar nuanța tonică, deschisă, contrastează perfect cu eleganța unui material întunecat, care are și valențe practice, nu doar estetice. Materialele întunecate se mențin bine în timp, ceea ce este crucial pentru dispozitivele utilizate intens.

Laptopurile sunt deseori băgate și scoase din genți, mouse-urile pot prezenta urme de uzură, iar căștile îndură o utilizare constantă. Culorile întunecate au un aspect curat, contrastând perfect cu accentele mai luminoase și iluminarea RGB. Viața ta digitală poate fi de acum literalmente mai roz, întrucât combinația de culori Electro Punk este disponibilă pe un set complet de dispozitive ROG, ce includ:

  • laptopul de gaming ROG Strix G15 Electro Punk
  • căștile ROG Strix Go 2.4 Electro Punk
  • mouse-ul ROG Strix Impact II Electro Punk
  • mouse pad-ul ROG Sheath Electro Punk
  • tastatura ROG Strix Scope TKL Electro Punk
  • rucsacul ROG Ranger BP1503 Electro Punk

Această colecție cuprinde tot ce ai nevoie pentru a concura și a câștiga cu stil, oriunde. Le-am văzut pe primele patru din listă, iar în continuare le vom detalia, cu poze.

Noua gamă ROG Strix Electro Punck

Noua gamă ROG Strix Electro Punk

Căștile de gaming ROG Strix Go 2.4 Electro Punk

Strix Go 2.4 Electro Punk este un set de căști wireless USB-C care se conectează în banda radio de 2,4 GHz la multiple platforme, oferind sunet fără latențe pe PC-uri, PlayStation, Xbox, dispozitive inteligente și console mobile Nintendo Switch. Această conexiune radio este net superioară celei prin Bluetooth, întâlnită în mod tradițional la multe alte modele de căști audio, dar care de multe ori are o lantență deranjantă.

Căștile Strix Go 2.4 se încarcă rapid, au o autonomie lungă a bateriei și vin cu un adaptor USB-C la USB 2.0 plus un conector de 3.5 mm, facilitând conexiunea cu diverse dispozitive, în special cu laptopul ROG Strix G15, cu care se asortează superb.

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4 Electro Punk cu adaptor USB-C la USB 2.0

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4 Electro Punk cu adaptor USB-C la USB 2.0

Nuanțele de roz aprins apar pe banda metalică vizibilă când este ajustată deschiderea căștilor pentru a se potrivi pe capul utilizatorului, și pe logo-ul ROG de deasupra cupelor, în timp ce restul rămâne negru pentru a atenua impactul vizual al urmelor de uzură. Strix Go 2.4 iese în evidență, de asemenea, prin calitatea excepțională a sunetului bogat, redat prin camerele ermetice și difuzoarele ASUS Essence de 40 mm.

Calitatea nu este prezentă doar la redare ci și la capturarea sunetului, pentru care este disponibil și un microfon pe braț detașabil cu atenuare asistată de AI a zgomotului, care oferă un sunet clar pentru discuții și jocuri în orice mediu.

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4 Electro Punk

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4 Electro Punk

La doar 290 de grame, ROG Strix Go 2.4 sunt o pereche de căști de gaming wireless excepțional de ușoare, oferind un grad imbatabil de confort, care este perfect pentru sesiuni lungi de joc. Designul pliabil este ideal pentru jocurile în condiții de mobilitate, fiind foarte ușor să le porți după tine oriunde.

De asemenea, o  încărcare rapidă de numai 15 minute este suficientă pentru redare audio timp de până la trei ore, în vreme ce o încărcare completă oferă o autonomie a bateriei de până la 25 de ore, pentru jocuri nonstop.

Mouse-ul de gaming ROG Strix Impact II Electro Punk

Mouse-ul de gaming ROG Strix Impact II Electro Punk dispune de 2 butoane programabile, amplasate pe corpul mouse-ului într-o poziție foarte comodă, deasupra degetului mare. Logo-ul ROG de pe carcasă are iluminare RGB Aura Sync, alături de rotița de scroll și partea frontală, ceea ce îl face să strălucească de la capăt la altul.

Dar noul aspect nu schimbă cu nimic ADN-ul de gaming al noului Strix Impact II, care a fost proiectat cu gândul la jucătorii profesioniști, oferind o acțiune fluidă pentru jocuri oricât de solicitante și ergonomie optimizată pentru confort.

Mouse de gaming ROG Strix Impact II Electro Punk

Mouse de gaming ROG Strix Impact II Electro Punk

Cântărind numai 79 de grame, dispune de un mecanism cu buton pivotant pentru viteză, precizie și un răspuns tactil cvasi-instantaneu. De asemenea, mouse-ul respectă cele mai noi tendințe privind acoperirea cu cauciuc moale a cablului, care minimizează blocajele și favorizează glisarea. Noile tendințe înlocuiesc designul cu împletitură textilă al mouse-urilor mai vechi, care s-a dovedit a nu fi foarte fiabil în timp.

Personalizarea performanței este simplă pentru un Impact II. Senzorul optic de 6.200 DPI asigură acuratețe și timp bun de răspuns, în timp ce butonul ce schimbă rezoluția din mers poate comuta între patru profiluri de sensibilitate.

Un design exclusiv al soclurilor pentru comutatoare simplifică modificarea rezistenței la clic și extinderea duratei de viață a unui mouse, comutatoarele putând fi înlocuite cu minim de efort. Cele cinci butoane programabile disponibile în total pot fi personalizate pentru a se potrivi oricărui stil de joc sau lucru.

Mousepad-ul ROG Sheath Electro Punk

Fiecare laptop Strix G15 din ediția Electro Punk vine la pachet și cu un mouse pad ROG Sheath special, ce conferă precizie punctuală pentru mouse-urile de gaming. Cu o dimensiune mai mult decât generoasă de 89 x 43 cm, padul oferă confort fără rival și o suprafață moale perfectă pentru perifericele ROG. Țesătura strânsă este amplasată deasupra unui start aderent care asigură fixarea fermă pe masă sau birou în timpul utilizării.

Mouse pad de gaming ROG Sheath Electro Punk

Mouse pad de gaming ROG Sheath Electro Punk

Cusăturile întărite de pe marginile sale strălucitoare limitează deșirarea, în timp ce țesătura predominant neagră din partea dreaptă ajută la reducerea impactului vizual al uzurii în zonele cele mai intens solicitate, iar modelul cybertext din partea stângă îi conferă un aer futurist plin de energie. Dacă fotografiile te-au sedus, trebuie să știi că mouse-pad-ul este disponibil și pentru achiziție separată, fără laptop.

Laptopul de gaming ROG Strix G15 Electro Punk

Ediția Electro Punk  a laptopului de 15 inchi ROG Strix G15 aduce culoarea coral crown pe mașinile de gaming uzuale. O dungă elegantă în jurul carcasei oglindește marginea conturată a touchpad-ului, în timp ce modelele cybertext împodobesc zona interioară. Tușele luminoase includ tastele WASD evidențiate și logo-ul ROG roz de pe capac.

Laptop ROG Strix G15 Electro Punck

Laptop ROG Strix G15 Electro Punk

La interior, procesorul Intel Core i7-10750H pune la muncă 8 nuclee și 16 fire de execuție, iar compusul termal cu metal lichid asigură o funcționare mai bună și mai silențioasă. Placa video GeForce RTX 2070 8GB oferă grafică foarte fluidă pe ecranul de 144 Hz și timp de răspuns de 3 ms.

Galerie de poze cu perifericele ROG Strix Electro Punk și laptopul Strix G

To Top