Stiri

ROG Zephyrus S17 e un laptop de gaming cu tastatură rabatabilă

Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming
Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

Republic of Gamers (ROG) a anunțat ROG Zephyrus S17, un laptop de gaming premium cu o tastatură optomecanică rabatabilă care permite o răcire superioară. Zephyrus S17 oferă performanțe de top în gaming și multe alte activități, având o carcasă compactă cu o grosime mai mică de 20 mm.

Procesorul Intel Core i9-11900H de generația a 11-a e capabil să utilizeze o alimentare de 90 W, plus un GPU care poate ajunge la un NVIDIA GeForce RTX 3080 pentru laptop, care atinge 140 W cu Dynamic Boost, oferă performanțele de top. Răcirea are un sistem complex – ROG Intelligent Cooling, ajutat de tastatura care se înclină la un unghi de 5°, îmbunătățind confortul la tastare și deschizând orificii mari de ventilație.

Când utilizatorul deschide capacul laptopului, tastatura se înclină la un unghi de 5°, deschizând accesul la orificii de ventilație mari, care sporesc cu până la 25% admisia de aer. Această implementare unică a inovatoarei tehnologii ROG AAS Plus aduce un sistem de răcire și performanțe supradimensionate acestui sistem super-subțire. Înclinarea tastaturii reduce, de asemenea și temperaturile la suprafața acesteia, menținând degetele utilizatorului într-o stare plăcută, răcoroasă.

Tastele opto-mecanice ultra-sensibile oferă un control deplin. Ele sunt activate la doar 0,2 ms și nu au întârzieri la retur, minimizând latențele. Mecanismul optic este extrem de durabil, extinzând durata de viață a comutatoarelor până la 100 de milioane de apăsări. N-key rollover asigură înregistrarea corectă a apăsărilor chiar și în mijlocului unei bătălii frenetice. Iluminarea RGB per-tastă adaugă un stil personal pe care utilizatorii îl pot adapta pentru diferite jocuri sau fluxuri de lucru, iar totul se poate sincroniza cu iluminarea altor echipamente Aura Sync.

Comenzile obișnuite sunt mai ușor de accesat cu un Multiwheel configurabil din colțul din stânga sus al tastaturii. Un clic pe rulou va activa un meniu cu diferite funcții. Utilizatorii pot ajusta volumul la intrare și ieșire, iluminarea de fundal a tastaturii, luminozitatea ecranului, modurile de operare și multe altele.

Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

Ecranul spațios de 17 inchi are 2 opțiuni pentru panou: WQHD cu Advanced Optimus și G-SYNC, pentru un număr mai mare de cadre, sau 4K cu mai multe detalii și Adaptive-Sync. Ambele oferă rate de reîmprospătare mari, culori strălucitoare și o acuratețe a culorilor deosebită. Ecranul are margini super-subțiri care se subțiază până la 5,65 mm pe laturi. Timpul de răspuns rapid de 3 ms minimizează efectul de blurare în scenele cu mișcări rapide. Acoperirea completă a gamutului de culoare DCI-P3, plus contrastul îmbunătățit cu suportul pentru Dolby Vision produc nuanțe vii în jocuri și în fișierele media. Toate variantele de ecrane ale lui Zephyrus S17 sunt calibrate din fabrică și validate Pantone.

Un puternic sistem de 6 boxe cu woofere duale cu anulare a forței le permite utilizatorilor să călătorească în compania unui sunet de înaltă fidelitate. Opțiunile de stocare includ o rețea de trei unități SSD HyperDrive Ultimate în configurație RAID, care asigură un acces extrem de rapid la jocuri și la fișierele media. Tastatura optomecanică facilitează introducerea precisă și sensibilă de date, în vreme ce Multiwheel-ul configurabil aduce la îndemână o largă gamă de funcții utile.

Răcirea lui ROG Zephyrus S17

Cele mai recente ventilatoare ROG Arc Flow direcționează aerul silențios și eficient; palele variază în grosime pentru a maximiza fluxul de aer și sunt subțiate cu ajutorul unui model special aerodinamic în formă de undă pentru a minimiza turbulențele și zgomotul. Atunci când temperatura componentelor scade sub 50°C, ventilatoarele se opresc automat, întrând în modul 0dB pentru operare complet silențioasă.

Compusul termic exotic din metal lichid aplicat cu ajutorul unui proces brevetat de ROG direcționează eficient căldura de la procesorul Intel. Reduce temperaturile CPU cu până la 10°C comparativ cu pasta termică tradițională. Un număr total de 6 conducte de căldură elimină căldura din zonele CPU-ului, GPU-ului, VRAM-ulii și circuitelor VRM și apoi o evacuează din carcasă cu ajutorul a 4 radiatoare cu lamele ultra-subțiri. Atunci când ventilatoarele sunt active, designul actualizat cu auto-curățare înlătură praful de la componentele critice de răcire pentru a îmbunătăți performanța și stabilitatea pe termen lung.

Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

Necesitățile de răcire se schimbă în funcție de sarcină, așa că ROG oferă multiple moduri tunate pentru diferite situații. Modul Silent reduce un pic viteza pentru a menține zgomotul la un nivel redus, ceea ce este ideal pentru sarcinile zilnice. Modul Performance oferă puterea de calcul necesară pentru a reda un număr mare de cadre în jocuri fără un zgomot excesiv. Modul Turbo duce CPU-ul la puterea maximă cu un profil mai zgomotos al ventilatoarelor.

Utilizatorii pot comuta manual între modurile de operare cu Multiwheel-ul lui Zephyrus S17, folosind o scurtătură de pe tastatură sau automat, cu Scenario Profiles. Disponibile prin intermediul utilitarului ROG Armoury Crate, aceste profiluri le permit utilizatorilor să asocieze jocuri și aplicații individuale cu anumite moduri de operare, efecte de iluminare și alte setări de sistem. Profilurile sunt activate de aplicația din prim plan, oferind tranziții perfecte între preferințele pentru diverse sarcini.

Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

Laptop Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

Procesor Intel nou și puternic

Procesorul Intel Core i9-11900H din configurația de top este tactat până la 4,9 GHz, iar, grație inovatoarei răciri ROG, rulează cu alimentare susținută de până la 50 W atunci când GPU-ul este activ și 90 W când funcționează singur. Acest procesor de top este proiectat să ofere performanțe excepționale în dispozitivele mai subțiri și portabile. Cele 8 nuclee și 16 fire de execuție oferă performanțe supradimensionate pentru gaming, streaming și creare de conținut și lucrează în tandem cu până la 48 de GB de memorie RAM DDR4 la 3.200 MHz, pentru multitasking rapid și eficient. Creatorii pot realiza proiecte de mari dimensiuni folosind elementele de înaltă rezoluție, iar gamerii pot face simultan streaming, chat și se pot juca.

Zephyrus S17 oferă o valoare FPS mare chiar și în cele mai solicitante jocuri, cu GPU-ul său ce poate ajunge la un NVIDIA GeForce RTX 3080 pentru laptop. Actualizarea răcirii permite procesorului grafic să fie tactat până la 1.545 MHz la 115 W cu ROG Boost și poate atinge 140 W cu Dynamic Boost.

Stocarea de generația următoare permite utilizatorilor să încarce jocuri și să acceseze fișiere uriașe cu o viteză amețitoare. Vitezele de transfer ating o valoare uimitoare de 10,5 GB/s – cea mai rapidă din lume într-un laptop de gaming – cu 3 unități NVMe HyperDrive Ultimate separate într-o configurație RAID. Alte configurații utilizează un singur SSD PCIe 4.0 cu viteze de transfer de două ori mai rapide decât cele oferite de PCIe 3.0, iar acestea oferă și două sloturi M.2 adiționale pentru viitoare expansiuni.

Design și conectică

Carcasa din aliaj de magneziu și aluminiu a lui Zephyrus S17 este finisată într-o nuanță discretă Off Black, rezistentă la amprente. Această nuanță sofisticată îi conferă sistemului o notă de eleganță. Marginile tăiate cu diamantul și accentul translucid din spatele tastaturii conferă un subtil contrast și tușe memorabile de personalitate fără a atrage prea mult atenția.

Designul suplu și aspectul discret îl fac pe Zephyrus S17 potrivit pentru orice ambient. Bateria sa de mare capacitate de 90 Wh sporește această mobilitate, iar când trebuie reîncărcată, sistemul de încărcare rapidă permite încărcarea la 50% în doar 30 de minute. Suportul pentru încărcarea USB Type-C până la 100 W permite utilizatorilor să lase acasă adaptorul principal. În vreme ce adaptorul complet este necesar pentru atingerea unui maxim de performanță, laptopul se poate achita de sarcinile zilnice rulând cu un adaptor mai mic Type-C sau chiar și cu un acumulator USB portabil.

O cameră web și un senzor de amprente constituie instrumente comode pentru autentificare și socializare. Zephyrus S17 mixează tehnologiile 2DNR și 3DNR pentru a asigura faptul că utilizatorii arată optim în orice situație, chiar și în medii cu o iluminare precară.

O selecție bogată de porturi oferă o flexibilitate excepțională și modalități comode de conectare a perifericelor. Thunderbolt 4 introduce o largă gamă de posibilități. Se poate conecta la o stație de andocare versatilă sau la un ecran extern cu o rezoluție de până la 8K.  Pentru utilizatorii care au nevoie să se conecteze la un alt ecran, un port USB Type-C cu DisplayPort este disponibil, alături de un port HDMI dedicat. Cititorul de carduri SD suportă viteze de transfer de până la 312 MB/s, permițând accesarea rapidă a fotografiilor sau a clipurilor video. Conexiunea WiFi 6 le permite utilizatorilor să profite la maximum de routerele compatibile, iar multitudinea de porturi USB facilitează conectarea dispozitivelor adiționale.

To Top