Stiri

România, pe harta câstigătorilor Google RISE Awards 2014

Doodle 4 Google
Doodle 4 Google

Google a desemnat câștigătorii RISE Awards 2014, iar România printre se află pe harta proiectelor care vor primi finanțare în cadrul acestui program. Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) este organizația selectată, pentru proiectul InfoEducație.

InfoEducație este un concurs interdisciplinar, având ca teme programarea și științele informatice. Prin RISE Awards, UPIR va primi pentru proiectul InfoEducație o finanțare de 15.000 de dolari. La aceasta se adaugă un sprijin din partea Google Zurich, în valoare de 5.000 dolari.

Concursul InfoEducație 2014 se adresează unui număr de aproximativ 4.000 de elevi din peste 800 de licee din România, tineri interesați de programarea practică de aplicații web, software educațional, programe pentru roboți sau tutoriale multimedia. Programul demarează in martie și, după mai multe faze de selecție, 180 de elevi vor fi aleși să participe la competiția finală, care se va desfășura în cadrul unei tabere de vară. Competiția constă în expunerea de proiecte, care vor fi judecate de un juriu format din studenți, profesori de liceu și profesori universitari. Ediția din acest an a InfoEducație este dedicată fetelor pasionate de IT, cu competiții și premii speciale pentru acestea.

Doodle 4 Google

Doodle 4 Google

Programul RISE Awards derulat de Google are ca scop sprijinirea derulării de programe care să inspire și să pregătească viitoare generație de specialiști în științe informatice, în special cele care se adresează fetelor, minorităților și elevilor cu situații economico-sociale precare. Partenerii programului RISE sunt organizații care educă, angrenează și provoacă elevii să descopere științele informatice, prin intermediul de activități extracuriculare.

To Top