Jocuri

Românii au creat șase jocuri în numai 24 de ore

Another Day at the Office by Magic Mushroom
Another Day at the Office by Magic Mushroom

Amber Studio, un studiou independent de jocuri video din România, a organizat, în cadrul ESL Arena de la Eastern European Comic Con, AmberJam 2016, prima competiție de tip game jam deschisă amatorilor.

Scopul exercițiului creativ a fost să demonstreze că, având la îndemână toate resursele necesare și plecând de la o temă, game developerii români își pot depăși barierele și pot crea jocuri extraordinare chiar și atunci când au numai 24 de ore la dispoziție.

„După succesul game jamului intern din care a luat naștere Link Twin, am decis să oferim o platformă care să funcționeze ca un imbold pentru creativitatea și talentul românesc din industrie, care, deși are un enorm potențial, tinde să nu-și găsească toate resursele de care are nevoie pentru a ajunge la un rezultat concret. Astfel, a apărut AmberJam 2016, în cadrul căruia Amber Studio a avut curajul să investească în potențialul și setea de performanță a industriei românești de gaming. Sperăm ca acest pas să încurajeze toți pasionații de gaming să-și descopere și să-și cultive creativitatea.”, a declarat Dragoș Hâncu, General Manager în cadrul Amber Studio.

Din peste cele 50 de înscrieri, au fost selectate 6 echipe formate atât din game developeri cu un minim de experiență, dar și programatori sau publicitari pasionați de domeniul gamingului. Aceștia au beneficiat de îndrumare din partea echipei Amber pe toată durata competiției și au reușit să prezinte, în cadrul Eastern European Comic Con, 6 jocuri în variantă alpha, fiecare echipă redând în viziune proprie tema „Beneath the Surface”.

Cele 6 jocuri care au rezultat din AmberJam 2016 sunt:

Interrogation – un quest game creat de Critique Gaming, în care utilizatorul joacă rolul unui detectiv care are 5 minute să afle unde este plasată o bombă.
Squidoom – un joc multiplayer în care, așa cum îi spune și numele, două sepii se luptă pentru comorile ascunse în adâncul oceanului, lăsând o urmă de cerneală fatală pentru oponent. Squidoom a fost creat de K Games.
Another Day at the Office – un platformer game realizat de Magic Mushroom, în care realitatea se dedublează, iar o simplă zi petrecută birou duce, la orice pas, în altă dimensiune.
The Office – și echipa 404 Not Found a mizat pe zilele lungi petrecute la birou, însă eroul lor are de îndeplinit un task simplu în condiții cel puțin neprietenoase pentru psihicul său.
Beaver Fivar – povestea de dragoste dintre castorul Scorburica și vulpea Aglaia ia turnura unui quest plin de obstacole în jocul dezvoltat de Grapefruit.
Pirranah – echipa Best s-a inspirat din Feeding Frenzy pentru a crea un joc în care utilizatorul devine un pește prădător în căutare de hrană.

Câștigătorii Amber Jam au fost K-Games, creatorii Squidoom. „Chiar dacă am fost extrem de încântați de munca enormă depusă de fiecare echipă în parte, am considerat că Squidoom ne-a oferit o experiență completă de joc într-o formă competițională: un joc multiplayer, cu grafică atrăgătoare, varietate în gameplay și emoție sinceră. Un joc bun nu este doar despre tehnologia din spate, ci despre experiența și bucuria pe care acesta le oferă, iar Squidoom a făcut tocmai asta: ne-a oferit bucuria de a face parte din experiență”, a declarat Dragoș Hâncu.

Another Day at the Office by Magic Mushroom

Another Day at the Office by Magic Mushroom

To Top