Stiri

Românii de la RINF își deschid un birou la Berlin

Logo RINF

RINF, una dintre cele mai importante companii românești din domeniul IT&C, ce oferă servicii specializate în dezvoltare de software, consultanță și suport multilingvistic, își continuă planul de extindere pe plan internațional și deschide un nou sediu la Berlin, consolidând astfel statutul de companie internațională fondată în România.

După două luni de la deschiderea biroului din Marea Britanie, RINF bifează următorul pas în planul de extindere la nivel global pe segmentul IT&C și inagurează un nou sediu în capitala Germaniei.

Această dezvoltare se datorează faptului că industria de IT&C din România, la nivel de outsourcing este cotata pe locul 9 la nivel mondial, având tendință ascendentă. Acest lucru este relevat și de studiul realizat de CEEOA (Asociatia de Outsourcing din Europa Centrală și de Est), iar RINF este una dintre companiile de top ce pun România pe hartă, în ceea ce privește calitatea acestor servicii.

Proiectele RINF sunt focusate pe trei arii de compentență: platforme cloud care utilizează arhitecturi elastice, integrări crossplatform sau hawdare-software și suport multilingvistic pentru utilizatori. Aceste elemente sunt relevante pentru companiile care avansează în programele proprii de digitizare în căutarea acelei flexibilități care să le permită să preîntâmpine schimbările disruptive din piață. Decizia de a alege Berlinul se bazează pe portofoliul în extindere, ce cuprinde de asemenea proiecte desfășurate în parteneriat cu companii germane, care în 2014 au însumat aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei . Deschiderea companiilor din Berlin și Hamburg vizează bineînțeles și colaborări cu parteneri de afaceri din sud-estul Europei.   
 

“Noi, în cadrul RINF, credem în potențialul industriei din România. Această dezvoltare a segmentului IT&C se datorează unor factori precum poziția geostrategică, lângă Europa de vest, abilitățile lingvistice extrem de dezvoltate ale speciațiștilor noștri, nivelul academic avansat, în ceea ce privește specializările din industria IT&C, precum și raportul corect calitate-preț. Fiind una dintre companiile de top pentru acest segment, din ce în ce mai important pentru economia României, suntem încrezători că avem toate datele pentru a reuși în traseul nostru international. De aceea, investim în mod constant în dezvoltarea și extinderea portofoliului de servicii, iar aceast mod de lucru ne permite să răspundem cerințelor clienților noștri cu produse cutomizate ce se ridică la aceleași standarde cu cele ale companiilor concurente de pe piața internațională.
Deschiderea biroului din UK a fost un semn pozitiv pentru noi și a format o nouă carte de vizită a portofoliul RINF. ” a declarat Constantin Iftime, CEO RINF

“Biroul din Berlin este o provocare  și sunt sigur că piața din Germania ne va aduce noi oportunități, dar și mult know-how. Serviciile pe care ne axăm sunt focusate pe proiecte web next gen.RINF este o companie dinamică, care se adaptează la nevoile pieței, iar prezența la târgurile intenaționale și discuțiile cu potențiali parteneri, ne-au confirmat că este pasul firesc în dezvoltarea companiei RINF. Ne dorim ca din ce în ce mai mulți români care lucrează în domeniul IT să aibă acces la proiecte intenaționale lucrând în continuare într-o companie românească.” A declarat Lucian Ghinea, Executive Director -RINF Germania.

Odată cu extinderea portofoliului de clienți, RINF își va mări de asemenea și echipa, iar sediul central se va reloca, la începutul anului 2016, în una dintre cele mai moderne clădiri de birouri din București, Green Court Bucharest, ocupând o suprafață totală de 1843.8 mp.

To Top