Editorial

Romtelecom pentru bloggeri

Fiind invitati la o conferinta organizata de Romtelecom pentru bloggeri, la Palatul Telefoanelor, nu am putut refuza ocazia de a cunoaste una din companiile care ne-au marcat existenta. Cine poate sa uite telefoanele cu disc si soneria acestora din perioada in care telefoanele mobile se foloseau doar in filme?! Am mers fiindca se discuta un subiect interesant, respectiv lansarea unui pachet de telefonie fix-mobil.

Printre invitatii la intalnire s-au numarat autori ai unor renumite bloguri, iar noi am fost reprezentaţi de Albert Budica, de la SwissPlan.biz.

Romtelecom pentru bloggeri

Locatia a fost una selecta, respectiv Palatul Telefoanelor, o sala cu multa istorie in ale comunicatiilor autohtone.

S-a discutat foarte deschis privind oferta Romtelecom – Cosmote, iar ideea unui serviciu gratuit de telefonie fix catre mobil surclaseaza cu brio orice avantaj pe care consideram ca numai americanii il au in convorbirile lor locale pe fix. Poate carcotasii vor spune ca nimic nu este mai ieftin decat telefonul de serviciu, dar tin sa ii contrazic fiindca, dupa cum bine se stie, nicio masa nu este pe gratis, nu? Mai ales daca luam in considerare criza financiara mondiala si noile directive ale marilor sefi: sa taie din costuri, salarii si, cel mai rau, sa reduca din angajati. Chiar merita sa ramai fara job pentru o ora, doua de vorbit cu cei de acasa?

Prezentarea Romtelecom a abordat principalele beneficii ale ofertei, iar informatiile au fost primite cu interes de majoritatea bloggerilor din sala. Afland ca prin acest pachet poti vorbi gratis de pe mobil pe fix, incercam sa uitam de vremurile in care intra cuplajul pe fir sau se plangea vreo vecina ca vorbesc unii din centrala in locul ei 🙂 Daca mai punem la socoteala ca am la dispozitie si cateva luni sa incerc acest pachet… cred ca dam de tot uitarii trecutul. It’s pay-back time 😀

Acum, ca am ajuns si la capitolul „sa te feresti de greci si cand iti dau cadouri”, consemnata in „Eneida” lui Vergiliu, Cartea aIIa, secolul XIX, i.Ch. sau de Sofocle in „Ajax”, in anii 496-406 i.Ch. (cu referire la calul Troian), cred ca in acest caz este vorba doar de o oferta generoasa a unei companii autohtone care si-a schimbat mult in bine ofertele pentru clientii sai, in special in ultimii ani. Deci, niciun cal troian nu vrea sa ne invadeze vietile sau buzunarele, iar pentru cei care nu cred pana nu vad, iata un link cu mai multe detalii.

Personal gasesc oferta cel putin tentanta, devansand centul pe minut de la Connex, care cred ca a fost una din cele mai de impact promotii lansate in Romania. Astfel, cei ispititi, la un moment dat, sa renunte la numarul fix de Romtelecom, au ocazia sa se reintoarca la vechiul furnizor, care are mai mult de oferit si a invatat bine lectia concurentei, acum dand un exemplu pozitiv in acest sens. Fiindca avem ocazia sa testam modul in care functioneaza linia la foc continuu, pe un Nokia 6300, promitem sa va dam de veste cat de curand privind avantajele si dezavantajele pe care noi le-am observat.

Sincer, un singur aspect ma ingrijoreaza la acest serviciu: daca mama mea vorbeste acum la telefon cam o ora pe zi, fiindca e gratis in retea dupa 10pm, cred ca, daca se aboneaza la acest pachet, cineva o sa aiba nevoie obligatoriu de hands-free sau speaker, fiindca sa tii mana la ureche continuu vreo cateva ore pe zi nu cred ca-i treaba usoara 🙂 Apropo, in pachetul cu oferta as adauga si un studiu privind radiatiile emise de un telefon mobil, fiindca sigur o sa se vorbeasca muuuuuult la telefon….

UPDATE: Din data de 12 noiembrie 2008 oferta promotionala care include telefonul Nokia 6300 gratuit este ajustata si se aplica in continuare pentru orice nou abonament Romtelecom si pentru orice nou abonament Cosmote dintre urmatoarele sase: Cosmote Full Option 110, Cosmote Full Option 130, Cosmote Full Option 200, Cosmote Full Option 280, Cosmote Full Option 430, Cosmote Full Option 730. In cazul abonamentului Cosmote Full Option 60 telefonul Nokia 6300 este disponibil la pretul de 99 RON. Toate celelalte conditii raman neschimbate.

To Top