Preview

Routerul ASUS RT-AXE7800 este tot ce ai nevoie pentru WiFi 6E

Router Asus RT-AXE7800 TriBand WiFi6E
(CREDIT: PCNEWS.RO)

Conectivitatea ultra-rapidă nu mai este de mult ceva rezervat doar premianților. În prezent, conectivitatea a devenit un element  de bază al dispozitivelor electronice de tot felul, de la laptopuri la telefoane mobile și până la cele mai exotice dintre dispozitivele IoT. Așa că este greu de imaginat cum ai putea trăi fără vitezele din ce în ce mai mari pe care rețelistica modernă le oferă oricărui tip de utilizator…

Îți propunem un router excelent pentru orice nevoi ai avea în materie de internet. Pentru că routerul tri-band WiFi 6E ASUS RT-AXE7800 oferă o performanță revoluționară cu o viteză WiFi de până la 7800 Mbps, cu o protecție cuprinzătoare a rețelei asigurată de tehnologia avansată de securitate de la ASUS cu suportul TrendMicro.

Routerul ASUS RT-AXE7800 TriBand WiFi6E - conținutul cutiei

Routerul ASUS RT-AXE7800 TriBand WiFi6E – conținutul cutiei (Foto: PCNEWS.RO)

Latență scăzută și mai puține interferențe

Banda de frecvențe de 6 GHz, care a devenit disponibilă relativ recent, este dedicată exclusiv dispozitivelor WiFi 6E. Acest lucru înseamnă că dispozitivele WiFi mai vechi nu pot interfera deloc cu semnalele 6E, permițând conexiuni mai rapide și mai fiabile pentru dispozitivele tale 6E. WiFi 6E îți pune la dispoziție până la șapte canale suplimentare de mare viteză de 160 MHz, permițând atingerea de viteze multi-gigabit, cu conexiuni stabile și consistente. Acest lucru crește dramatic capacitatea rețelei, reducând în același timp congestia, ceea ce se traduce prin performanțe mai mari pentru fiecare dispozitiv WiFi 6E.

Router Asus RT-AXE7800 TriBand WiFi6E (Foto: PCNEWS.RO)

În plus, deoarece noua bandă de 6 GHz este rezervată exclusiv dispozitivelor WiFi 6E, nu mai este nevoie de selecția dinamică a frecvenței (DFS), care previne interferențele cu lucruri precum sistemele radar de control al traficului aerian. Acest lucru înseamnă că dispozitivele se pot conecta mai repede, fără întârzierile impuse de DFS.

Navigare sigură cu o singură atingere

Printr-o singură atingere, ASUS Safe Browsing te ajută să blochezi conținutul malițios, reclamele enervante sau conținutul explicit pentru a-ți proteja familia. Probabil că nu vei fi surprins să afli că internetul poate conține conținut nepotrivit, reclame intruzive sau alte pericole și riscuri pentru siguranță. De aceea, ASUS Safe Browsing te ajută să blochezi conținutul nedorit printr-o singură atingere, fără a avea nevoie de aplicații suplimentare. Filtrarea sa ușoară bazată pe un furnizor DNS terț, nu va afecta cu nimic performanța routerului, care poate filtra chiar și conținutul explicit din rezultatele motoarelor de căutare, pentru a-ți proteja copiii online.

Router Asus RT-AXE7800 TriBand WiFi6E (Foto: PCNEWS.RO)

Alături de cel mai recent protocol de securitate WPA3, ASUS RT-AXE7800 dispune și de AiProtection Pro powered by Trend Micro™, cu semnături de securitate automate, actualizate periodic, pentru a-ți proteja dispozitivele și datele personale împotriva amenințărilor de pe internet.

Folosind un astfel de router, poți obține informații despre activitatea online a copiilor tăi și poți personaliza setările pentru diferite grupe de vârstă cu ajutorul controalelor parentale robuste ale lui RT-AXE7800, fără a plăti vreun abonament. De asemenea, poți programa în mod flexibil accesul la internet cu un singur clic sau poți acorda copiilor tăi timp online suplimentar pentru a le recompensa comportamentul bun.

Protecție, oriunde

Atunci când ești departe de casă, aplicația mobilă ASUS Instant Guard îți oferă acces securizat la internet printr-un singur gest, prin intermediul routerului RT-AXE7800, datorită tehnologiei sale de tunelare VPN criptată. Aplicația recent actualizată îți permite chiar și să împărtășești cu ușurință această conexiune de rețea fără griji cu familia și prietenii tăi, printr-un link URL.

Cu routerul ASUS RT-AXE7800, accesul VPN va deveni sigur și rapid atât pentru streaming, cât și pentru jocuri și alte activități. Atât prin intermediul aplicației ASUS Router, cât și prin interfața web, poți configura și gestiona cu ușurință conexiunile VPN, inclusiv OpenVPN și WireGuard, pentru a satisface mai multe dintre scenariile tale VPN.

Router Asus RT-AXE7800 TriBand WiFi6E (Foto: PCNEWS.RO)

Routerele ASUS cu Instant Guard folosesc tehnologiile VPN pentru a crea un tunel de date sigur peste o conexiune publică WiFi. Asta făceau și VPN-urile tradiționale, dar acestea putea fi destul de complicat de configurat. Însă setările prietenoase Instant Guard pot realiza acest lucru cu doar un  singur clic. Nu ai nevoie de cunoștințe tehnice și totul este gratuit, deci nu trebuie să înregistrezi produse sau să cumperi vreun abonament.

Având un format relativ compact și o greutate destul de redusă, routerul ASUS RT-AXE7800 permite o transportare comodă, pe care o vor aprecia în special cei ce lucrează de la distanță, care eventual au nevoie să acceseze în siguranță rețelele corporatiste, fără a fi nevoie să mai instaleze software VPN pe fiecare dispozitiv. Cu acest router se pot crea diferite tipuri de conexiuni VPN, inclusiv PPTP, L2TP, OpenVPN sau WireGuard. Cu VPN Fusion, poți, de asemenea, să repartizezi diverse dispozitive pe diferite tuneluri VPN, păstrând în același timp o conexiune obișnuită la internet pentru utilizarea obișnuită.

Configurare facilă și pentru conexiunile prin cablu

Echipat cu un port WAN/LAN de 2,5 Gbps, ASUS RT-AXE7800 permite agregare WAN/LAN, oferindu-ți mai multe opțiuni atunci când îți configurezi o rețeaua de mare viteză. De pildă, poți obține o lățime de bandă mai mare pentru conectarea prin fir a unui NAS.

Router Asus RT-AXE7800 TriBand WiFi6E (Foto: PCNEWS.RO)

Poți configura și gestiona cu ușurință routerul RT-AXE7800 cu ajutorul unei interfețe intuitive oferită de aplicația ASUS Router. Vei putea accesa și interfața grafică web pentru a explora setările avansate și pentru a debloca mai multe caracteristici ale routerului. Cu ASUS Router beneficiezi de funcții actualizate, inclusiv setări VPN complete, o nouă programare a timpului de control parental, diagnosticare vizuală a conexiunii și multe altele.

Router Asus RT-AXE7800 TriBand WiFi6E (Foto: PCNEWS.RO)

De asemenea, interfața web îți oferă acces la rapoarte de stare dintr-o privire și la setări detaliate prin intermediul unui tablou de bord practic. O poți folosi pentru a monitoriza traficul web, pentru a seta setările QoS ale routerului, pentru a gestiona porturile, pentru a configura caracteristicile de securitate și multe altele.

Concluzie despre ASUS RT-AXE7800

ASUS RT-AXE7800 este un router WiFi 6E bine echipat, care oferă un flux de date susținut la viteze mai mult decât decente și o mulțime de funcții, inclusiv conectivitate la viteze multi-gig, control parental gratuit și soft de securitate pentru rețele, la care se adaugă și suportul pentru transmisii de date în banda de 6 GHz. Toate acestea sunt argumente bune pentru a lua în considera acest model dacă vrei să ai o rețea de domiciliu pregătită pentru viitor. Dacă ești realmente obsedat viteza, probabil că vei putea găsi și routere ceva mai rapide, dar scorurile obținute de acesta sunt mai mult decât respectabile, atât în banda de 2,4GHz cât si în cea de 5 GHz.

Nu în ultimul rând, în funcție de ambientul tău de acasă, designul hexagonal cu șase antena rabatabile amintește de redutabilul  Darth Maul din Star Wars sau de înfricoșătorul Night King din Game of Thrones  și s-ar putea integra bine într-un decor futurist/fanstastic, în caz că intenționezi să-ți ții routerul la vedere.

To Top