Stiri

Samsung dezvoltă tehnologia LTE pentru siguranța publică

Samsung a lansat o soluție de securitate publică bazată pe tehnologia LTE (PS-LTE – Public Safety solution based on LTE technology). Tehnologia LTE permite livrarea eficientă și avantajoasă a datelor, este extensibilă și ușor de actualizat, fiind astfel un candidat esențial pentru următoarea generație de rețele de siguranță publică.

Tehnologia dezvoltată de Samsung include serviciul Push-To-Talk (PTT) și aplicația PTT pentru dispozitive, serviciul evolved Multimedia Broadcast Multicast Service (eMBMS), IMS, EPC și eNB. În premieră pentru o soluție de acest gen, fiecare dintre aceste componente se bazează pe standardul 3GPP Release 12.

Soluția inteligentă PS-LTE pune accentul pe stabilitate și redundanțe integrate, pentru a asigura performanță și rezistență maxime pentru utilizatorii care întâmpină situații tensionate sau se află sub presiunea timpului.

Samsung Soul U900 photo

Ca o componentă extinsă a tehnologiei PS-LTE, Samsung dezvoltă şi Railway LTE, o soluție operațională și de securitate pentru transportul subteran și feroviar. Bazată pe aceeași platformă precum soluția PS-LTE, Railway LTE le va permite operatorilor, companiilor de infrastructură și guvernelor să îmbunătățească raportul cost-eficiență și să mențină funcționarea traficului în condiții de siguranță.

Samsung lucrează în prezent la implementarea soluției PS-LTE, care va fi disponibilă în semestrul al treilea din acest an.

În calitate de lider în dezvoltarea tehnologiei 3GPP PS-LTE, Samsung a sprijinit standardizarea specificațiilor device-to-device(D2D) și Group Communication System Enabler for LTE (GCSELTE) în Release12. Aceste eforturi au primit un sprijin suplimentar din partea guvernului sud-coreean, a Asociației pentru Tehnologia Telecomunicațiilor (TTA) precum și din partea altor operatori din Coreea de Sud.

Prin specificațiile Release 13, Samsung își propune să își consolideze poziția de lider prin standardizarea Mission Critical Push-To-Talk (MCPTT) și Isolated E-UTRAN Operation for Public Safety(IOPS).

Guvernul coreean intenționează să lanseze rețeaua inițială PS-LTE în regiunea Gangwon, în al patrulea semestru din anul 2015 și să o extindă ulterior în marile orașe, până în anul 2016, pentru a sprijini operațiunile a peste 320 de departamente guvernamentale și agenții.

To Top