Stiri

Samsung expune în premieră trei proiecte Creative Lab la CES 2016

Samsung Galaxy Tab S2
Samsung Galaxy Tab S2

Samsung va expune, în premieră la CES 2016, trei proiecte dezvoltate de C-Lab. C-Lab este unul dintre programele Samsung de inovație, care îi ajută pe angajați să își dezvolte propriile idei creative de business. Cele trei proiecte care vor fi expuse la CES sunt WELT – o curea care îi ajută pe utilizatori să își îmbunătățească silueta prin monitorizarea obiceiurilor și comportamentul zilnic, rink– un controller manual pentru dispozitive VR, și TipTalk – o interfață (UX) impresionantă care le permite utilizatorilor să asculte sunete transmise prin propriul corp.

Aceste proiecte C-Lab vor putea fi testate în Eureka Park, destinație recunoscută pentru start-up-urile prezente la CES, între 6 și 9 ianuarie 2016. Pentru că proiectele sunt încă în faza de dezvoltare, acestea sunt expuse pentru a le analiza potențialul de piață, dar și pentru a aduna feedback de la participanții la CES, astfel încât proiectele să poată fi îmbunătățite.

WELT – o variantă discretă de monitorizare a sănătății

WELT este un accesoriu inteligent care arată ca o curea normală, oferindu-le astfel utilizatorilor posibilitatea de a folosi în mod discret senzori inteligenți pentru a-și monitoriza sănătatea. WELT poate înregistra informații despre dimensiunea taliei utilizatorului, obiceiuri alimentare, număr de pași, dar și despre timpul pe care acesta îl petrece așezat. Aceste date sunt direcționate către o aplicație care le analizează și oferă un plan personal de îmbunătățire a sănătății și de control al greutății corporale.

rink – realitatea virtuală la un nou nivel prin control manual

rink este un controller manual avansat pentru dispozitive mobile de realitate virtuală care oferă un mod mai intuitiv de a interacționa cu lumea virtuală. Capacitatea de a controla intuitiv un joc sau un alt tip de conținut cu ajutorul mâinilor le oferă utilizatorilor un nou nivel de interacțiune cu realitatea virtuală.

TipTalk – viitorul comunicațiilor

TipTalk este o interfață intuitivă impresionantă care le permite utilizatorilor să asculte sunetele accesoriilor smart, precum Samsung Gear S2, fără a avea nevoie de căști sau de alte dispozitive, prin simpla atingere a urechii cu degetul. Aceasta îmbunătățește totodată claritatea apelurilor, astfel că utilizatorii pot vorbi la telefon chiar și la concerte sau în zone foarte aglomerate, fără a fi nevoie să ridice vocea. TipTalk are forma unei brățări de ceas și îi poate fi adăugată fie un ceas analogic, fie un ceas digital, iar după sincronizarea cu un smartphone, oferă și funcționalitatea Text-to-Speech (TTS).

C-Lab: Cultura inovației pentru angajații Samsung

De la înființarea din anul 2012, Samsung C-Lab a promovat gândirea creativă în companie și a susținut peste 100 de proiecte. Dintre acestea, aproximativ 70 de proiecte C-Lab au fost deja încheiate, iar 40 dintre acestea sunt în curs de dezvoltare la Samsung.

Anul acesta, nouă dintre proiecte au fost identificate ca având un potențial deosebit de ridicat. Astfel, Samsung a ajutat echipele de proiect în lansarea unor start-up-uri externe cu drepturi depline – cum s-a întâmplat de exemplu cu inventatorul Tip Talk, Innomdle Lab, care s-a lansat ca o companie independentă în august 2015.

To Top