Stiri

Studiu: Galaxy Buds Pro îi ajută pe cei cu deficiențe de auz

Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Buds Pro
(CREDIT: Samsung)

Samsung a dezvăluit concluziile unui nou studiu publicat în Clinical and Experimental Otorhinolaryngology, o publicație științifică dedicată cercetării urechii, nasului și gâtului (ORL). Studiul a indicat faptul că funcția de sunet ambiental a căștilor  Galaxy Buds Pro îi poate ajuta pe cei care suferă de o pierderea a auzului ușoară sau chiar moderată să distingă mai bine sunetele din jurul lor.

Cercetarea a fost realizată în parteneriat cu Samsung Medical Center, cel mai important spital din Asia, cu care Samsung colaborează de peste 10 ani. Studiul a evaluat eficacitatea unui aparat auditiv, a unui produs personal de amplificare a sunetului și a Galaxy Buds Pro. Funcția de sunet ambiental a Galaxy Buds Pro poate amplifica sunetele din apropiere cu până la 20 decibeli și, cu patru nivele din care poți alege, utilizatorii pot regla și personaliza modul în care experimentează sunetul în funcție de nevoile lor.

Potrivit autorilor, niciun alt studiu nu a inclus până acum căștile wireless în evaluarea performanței clinice a dispozitivelor auditive. Studiul este primul care demonstrează potențialul beneficiu al căștilor wireless pentru persoanele cu deficiențe de auz ușoare sau moderate și are potențialul de a îmbunătăți viața a 1,5 miliarde de oameni la nivel global care trăiesc în prezent cu un anumit grad de pierdere a auzului.

Galaxy Buds Pro, aparatul auditiv și produsul personal de amplificare a sunetului au trecut prin trei teste cheie: evaluarea electroacustică, evaluarea amplificării sunetului și o evaluare a performanței clinice.

Evaluarea electroacustică

În primul rând, caracteristicile electroacustice ale fiecărui dispozitiv au fost evaluate pentru a vedea dacă îndeplinesc criteriile cheie de performanță pentru aparatele auditive: nivelul presiunii sonore, gama de frecvență, zgomotul de intrare echivalent și distorsiunea armonică totală. Rezultatele au arătat că Galaxy Buds Pro a îndeplinit fiecare dintre aceste patru criterii, indicând că acestea prezintă performanțe comparabile cu aparatele auditive.

Evaluarea amplificării sunetului

Apoi a fost efectuată o evaluare a amplificării sunetului pentru a examina dacă dispozitivele amplifică în mod adecvat sunetul. Fiecare dispozitiv a fost testat la șapte frecvențe diferite și toate au arătat un nivel adecvat de amplificare.

Evaluarea performanței clinice

În cele din urmă, o evaluare a performanței clinice a investigat modificările nivelurilor auditive ale indivizilor, cu sau fără dispozitive, și capacitatea lor de a recunoaște cuvinte și propoziții.

Participanții sufereau de pierderea auzului ușoară până la moderată, cu o vârstă medie de 63 de ani. Semnificația statistică a fost observată la 1.000Hz, 2.000Hz și 6.000Hz, ceea ce înseamnă că Galaxy Buds Pro au amplificat suficient sunetul pentru cele trei frecvențe ale tonurilor de vorbire. Mai mult, în total, peste 57% dintre participanți au raportat că Galaxy Buds Pro i-a putut ajutat să comunice într-un mediu liniștit.

Performanța recunoașterii vorbirii

Performanța recunoașterii vorbirii (Foto: Samsung)

De asemenea, s-a descoperit că, atunci când purtau Galaxy Buds Pro, indivizii au reușit să înțeleagă mai bine cuvintele rostite – rezultatele au arătat o îmbunătățire semnificativă a performanței pentru cele trei dispozitive comparativ cu cea din starea fără ajutor (vezi graficul de mai sus). Acest lucru sugerează că, împreună cu aparatele auditive și produsele personale de amplificare a sunetului, Galaxy Buds Pro ar putea oferi beneficii relevante persoanelor care suferă de pierderea auzului și, în special, celor cu pierderi ușoare și moderate a auzului.

To Top