Stiri

Apple blocheaza vanzarile Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab

O curte de justiție din Dusseldorf, Germania a decis, temporar ce-i drept, oprirea de la vânzare a tabletelor Samsung Galaxy Tab. Decizia ar trebui să se aplice pe întreg teritoriul Uniunii Europene deși nu este clar dacă din punct de vedere juridic această instanță are dreptul de a emite hotărâri la nivelul întregii uniuni.

Apple incriminează managerii de la Samsung că au lansat o serie de produse indentice cu cele ale companiei americane. Sunt arătate cu degetul modelele Galaxy Tab ce arată la fel cu iPad și iPhone atît la exterior cât și atunci când privim la interfața grafică. Samsung poate face recurs la acestă decizi, lupta fiind departe de a se fi încheiat. Printre țările în care în care Apple și Samsung se duelează în justiție enumerăm: Olanda, Germania, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Japonia, şi Marea Britanie.

Nu este nicio coincidență că cele mai recente produse Samsung arată la fel ca iPhone și iPad, de la formă la hardware, la interfața grafică și ambalaj. Acest fel de a copia este greșit și este necesar să ne protejăm proprietatea intelectuală când alte companii ne fură ideile”. A declarat purtatorul de cuvânt al companiei Apple, Kristin Huguet.

Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 se vinde în țara noastră prin intermediul principalelor companii de telefonie mobilă dar și a marilor magazine virtuale. Reprezentanții Orange au declarat “Va rugăm sa îi contactați pe cei de la Samsung cu privire la acest subiect. Orange nu comentează.” O poziție similară au avut și cei de la Vodafone. Pentru moment presa așteaptă poziția Samsung și clarificări cu privire la acest subiect.

Sursa Androidlive.ro

Samsung Galaxy Tab

To Top