Stiri

Samsung extinde disponibilitatea funcțiilor de evaluare a sănătății cu ceasurile Galaxy

Samsung Galaxy Watch3
Samsung Galaxy Watch3
(CREDIT: Samsung)

Samsung a anunțat că aplicația Samsung Health Monitor, care ajută utilizatorii să-și monitorizeze starea de sănătate, va fi disponibilă în curând în alte 31 de țări. Posesorii de Galaxy Watch3 și Galaxy Watch Active2 pot utiliza beneficiile de monitorizare a tensiunii arteriale și electrocardiogramă direct prin intermediul aplicației Samsung Health Monitor, ceea ce înseamnă că pot rămâne la curent cu starea lor de sănătate oriunde merg și oricând doresc. Actualizarea aplicației Samsung Health Monitor pentru Galaxy Watch3 și Galaxy Watch Active2 va fi disponibilă în Europa, progresiv, începând cu 22 februarie.

Aplicația Samsung Health Monitor a primit marcajul CE în decembrie 2020, ceea ce a permis serviciului să se extindă în 28 de țări europene. Marcajul CE este un semn administrativ, care evidențiază faptul că un produs se conformează cerințelor UE de siguranță, sănătate și mediu. Acest lucru le va permite acum utilizatorilor din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie să beneficieze ușor și într-un mod convenabil de funcțiile de măsurare a tensiunii arteriale avansate și de monitorizare a electrocardiogramei. În plus, aplicația Samsung Health Monitor este introdusă și în Chile, Indonezia și Emiratele Arabe Unite, ajungând în total în 31 de țări noi.

Măsurarea tensiunii arteriale

Tensiunea arterială crescută, dacă nu este tratată, poate duce la accident vascular cerebral și boli coronariene. Odată ce Galaxy Watch3 sau Galaxy Watch Active2 sunt calibrate cu o manșetă tradițională, proces care trebuie repetat cel puțin o dată la patru săptămâni pentru asigurarea acurateței, utilizatorii pot măsura tensiunea arterială oricând și oriunde, cu doar o atingere.

Dispozitivul măsoară tensiunea arterială prin analiza undelor pulsului, care sunt evaluate prin intermediul senzorilor de monitorizare a ritmului cardiac. Programul analizează apoi relația dintre valoarea de calibrare și modificarea tensiunii arteriale pentru a determina tensiunea arterială.

De notat că măsurarea tensiunii arteriale sau aplicația Samsung Health Monitor nu pot diagnostica hipertensiunea arterială, alte afecțiuni sau verifica semne de infarct. App-ul nu este menit să înlocuiască metodele tradiționale de diagnostic sau tratament realizate de către un profesionist calificat din domeniul sănătății.

Monitorizarea electrocardiogramei

Se estimează că aproximativ 33,5 milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați de fibrilația atrială (AFib), o formă comună de ritm cardiac anormal. AFib este adesea cauza complicațiilor cardiace, precum cheaguri de sânge, insuficiență și accident vascular cerebral.

Funcția de electrocardiogramă analizează activitatea electrică a inimii cu ajutorul unui senzor de pe Galaxy Watch3 sau Galaxy Watch Active2. Utilizatorii pot, pur și simplu, să deschidă aplicația Samsung Health Monitor și să se așeze confortabil, asigurându-se că ceasul este fixat ferm pe încheietura mâinii. Apoi, aceștia trebuie să-și așeze antebrațul pe o suprafață plană, apăsând ușor cu vârful degetului de la mâna opusă pe butonul de sus al ceasului inteligent timp de 30 de secunde.

To Top