Stiri

Samsung nu va abandona Tizen

Companiile mari producătoare de dispozitive inteligente nu au renunțat la ideea de a dezvolta propriile sisteme de operare derivate din Linux. Decizia de a merge pe propriul sistem de operare nu a fost luată pentru a înlocui Android, ci mai degrabă pentru a avea o alternativă în cazul în care Google schimbă radical condițiile de utilizare profitând de o poziție de forță.

Recentul anunț în care se spune că Google și Samsung vor colabora pentru dezvoltarea unei noi versiuni a sistemului de operare Wear OS de numită simplu Wear a indus ideea că Samsung va abandona Tizen și nu va mai oferi suport și actualizări pentru versiunile aflate deja în piață.

Noul sistem de operare Wear va fi mult mai robust și va oferi beneficii în special pentru utilizatorii care preferă serviciile Google. Dispozitivele portabile, cum ar fi ceasurile inteligente, vor avea o autonomie mai bună, timpi de încărcare pentru aplicații reduși și un răspuns mai bun. Dezvoltatorii vor găsi un cadru uniformizat, care le va ușura munca pentru realizarea unor aplicații mai complexe. Un mare plus va fi reprezentat și de optimizarea aplicației Google Maps pentru ceasurile inteligente, mai ales că aceasta este folosită frecvent pentru orientarea în mediul urban.

Sistemul de operare Tizen este construit pe baza Linux, la fel ca multe alte sisteme de operare din prezent, și este atât de flexibil încât poate fi utilizat pe o mulțime de dispozitive cum ar fi: telefoane, ceasuri inteligente, sisteme de infotainment și televizoare, chiar și frigidere.

În ciuda viitorului mai bun, prevăzut pentru sistemul de operare Wear, Samsung nu va renunța la dezvoltarea Tizen dintr-un motiv foarte pragmatic. Acesta este o pârghie importantă în negocierile cu Google.

To Top