Stiri

Samsung prezintă primele SSD-uri pe interfață PCIe 5.0

Samsung PM1743
Samsung PM1743

Samsung a dat publicității câteva informații despre un viitor SSD pe interfață PCIe 5.0. Campania de teasing este demarată cu puțin timp înainte de deschiderea CES 2022 și oferă specificații incredibile pentru vitezele de citire/scriere. SSD-ul Samsung PM1743 poate atinge viteze de scriere/citire de până la 13.000 MB/s atunci când este montat pe interfață PCIe 5.0.

SSD-ul este conceput pentru serverele corporate și nu pentru platforma de jocuri, însă nu ar trebui să existe nicio barieră pentru un utilizator pasionat care ar dori să-și construiască acasă un sistem foarte performant. Problemele tehnice care au stat în calea integrării noilor modele au fost rezolvate de Samsung și Intel.

„Intel a lucrat cu Samsung pentru a pregăti cel mai nou SSD PCIe de la Samsung, PM1743. Împreună am rezolvat problemele tehnice complicate întâlnite pe PCIe 5.0 în această perioadă de evaluare. Potențialul de performanță al Generației 5 este cu adevărat impresionant”, a spus directorul Intel, Jim Pappas. „În viitorul apropiat, credem cu tărie că sistemele PCIe Gen5 cu SSD-uri NVMe de mare viteză vor avea capacitatea de a transforma aplicații precum AI/ML și bazele de date de înaltă performanță”.

Samsung declară că SSD-ul PM1743 va fi disponibil în variante de la 1,92 TB la 15,36 TB, iar producția de masă va începe în primul trimestru al anului 2022.

To Top