Stiri

Samsung SmartThings și Google îmbunătățesc eficiența caselor inteligente

Samsung SmartThings integrează Google Nest
Samsung SmartThings integrează Google Nest
(CREDIT: Samsung)

Samsung SmartThings, lider în automatizarea caselor inteligente, a anunțat un parteneriat cu Google, adăugând portofoliul de produse Nest al companiei în serviciul SmartThings, unul dintre cele mai mari ecosisteme IoT. Prin această integrare, dispozitivele Google Nest, precum termostatele, camerele și soneriile, vor primi certificarea „Compatibile cu SmartThings” (WWST – Works with SmartThings), permițându-le utilizatorilor să-și controleze fără probleme casele inteligente prin serviciul SmartThings.

Pentru prima dată, utilizatorii SmartThings vor putea să regleze un termostat Nest, să vizualizeze imaginile live surprinse de camerele Nest poziționate în afara locuinței și să audă dacă cineva este la ușă cu ajutorul Nest Hello, totul prin intermediul dispozitivelor lor inteligente. Utilizatorii SmartThings pot integra, de asemenea, dispozitive Nest în portofoliul dispozitivelor actuale certificate WWST pentru a crea scene și experiențe automate, controlând funcțiile acestora prin comenzi vocale simple sau prin intermediul aplicației SmartThings. În curând, utilizatorii vor putea să transmită direct de pe dispozitivele lor Nest comenzi televizoarelor Samsung sau frigiderelor din gama Family Hub.

Tehnologia SmartThings oferă posibilități infinite pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi. Scenariile pot regla perfect componenta de iluminare. Automatizările pot trimite un semnal către termostatul Nest atunci când este timpul de a regla temperatura sau atunci când este deschisă o fereastră. Sistemul poate seta temperatura optimă pentru programul de somn al unui bebeluș sau chiar pentru un animal de companie atunci când este lăsat singur în casă, ținându-se cont de detalii precum lungimea blănii sale. Utilizatorii pot activa, de asemenea, luminile exterioare și interioare înainte de a ajunge acasă.

Tehnologia SmartThings va fi disponibilă în cadrul produselor Google Nest începând cu ianuarie 2021.

To Top