Stiri

SAPPHIRE adaugă varianta R290X OC seriei Vapor-X

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X
SAPPHIRE R9 290 Vapor-X

SAPPHIRE Technology a anunţat un nou model din seria R9 de plăci grafice. SAPPHIRE R9 290X Vapor-X OC beneficiază de tehnologii proprietare şi overclock din fabrică pentru a oferi cele mai bune performanţe cu nivel redus de zgomot.

Avȃnd la bază arhitectura internă Graphics Core Next (GCN) de la AMD cu 2816 procesoare stream, SAPPHIRE R9 290 Vapor-X este o ediţie Overclocking cu 4GB memorie GDDR5 cu frecvenţe de 1410MHz (5.64GB/s efectivi) şi clock-uri pentru nucleul grafic de 1080 MHz. Aceste clock-uri oferă ȋn momentul de faţă cele mai bune performanţe din industrie – dar pentru obţinerea performanţelor in condiţii de stabilitate şi fiabilitate necesită componente de calitate pe ȋntreaga platformă (ȋn special ȋn circuitul de control de alimentare) ȋmpreună cu o soluţie de răcire sofisticată.

Noul cooler Vapor-X utilizează mult apreciata structura Tri-X compusa din 5 heatpipe-uri şi 3 ventilatoare eficiente. Conducta principală de transfer termic de 10mm este o premieră, urmată de două conducte de 8mm şi două de 6mm ce asigură distribuţia uniformă de căldură de-a lungul cooler-ului. Cele trei ventilatoare de 90mm dispun de pale tip turbină pentru un flux de aer maxim dar cu nivel redus de zgomot şi fiecare dintre acestea este echipat cu rulmenţi special concepuţi anti-praf. Carcasa ventilatorului este prevazută cu şanţuri turnate special pentru a controla fluxul de aer ce străbate cooler-ul, inclusiv peste circuitul de control de alimentare. Combinaţia dintre tehnologiile Vapor-X şi Tri-X rezultă ȋn scăderi de temperaturi cuprinse ȋntre 5-10 grade faţă de varianta Tri-X – oferind o răcire de top ȋn industrie pentru această generaţie de plăci grafice.

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X

Pentru a furniza suficientă energie pentru performanţe maxime, seria Vapor-X utilizează control de alimentare digital şi o nouă secţiune VRM denumită Aero10 cu 10 faze de alimentare şi tehnologie high power Direct-FET pentru GPU, memorie şi circuit. Acest design adoptă cea mai nouă versiune de bobine SAPPHIRE Black Diamond, denumirea provenind de la cooler-ul din ferită ce oferă o funcţionare şi alimentare eficientă. Condensatori solizi de ȋnaltă calitate sunt utilizaţi pe ȋntreaga suprafaţă. Denumirea de Aero6 provine de la layout-ul circuitului cu 6 faze, bobinelor şi de la cooler-ul FET asemănător cu imaginea unui motor de ȋnaltă performanţă.

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X este echipată cu porturi Dual DVI-D, High speed HDMI 1.4a şi DisplayPort 1.2 ce ii permit acesteia să ofere suport pentru cele mai noi monitoare digitale. Este ideală pentru utilizarea configuraţiilor cu trei monitoare Eyefinity, fără a fi nevoie de adaptor activ sau pentru display-uri cu rezoluţii 4K.
SAPPHIRE R9 290 Vapor-X este ȋn curs de livrare şi va fi disponibilă prin intermediul partenerilor etail şi retail SAPPHIRE.

To Top