Stiri

Sapphire oferă versiune Radeon cu 8GB şi Cooler Tri+X

SAPPHIRE R9 290X Tri-X 8GB
SAPPHIRE R9 290X Tri-X 8GB

SAPPHIRE Technology au anunțat o nouă versiune cu 8GB ce beneficiază de cooler-ul exclusiv SAPPHIRE Tri-X, clock-uri îmbunătățite și dual BIOS, modelul fiind disponibil la un preț mai redus.

SAPPHIRE R9 290X Tri-X 8GB este bazată pe arhitectura internă GCN (graphics core next) de la AMD cu 2816 unități de procesare stream și un engine îmbunătățit de până la 1020Mhz. Este echipată cu 8GB de memorie GDDR5 pe o magistrală de 512 bit iar acum prezintă overclocking din fabrică la 1375 MHz (5.5GHz efectivi) oferind o lățime de bandă mai largă față de modelele precedente. Asamblată pe un pcb original SAPPHIRE, layout-ul este cuprins din 6 faze de alimentare cu până la 240 wati (40 wati per fază) pentru perfomanțe maxime. Doi conectori cu 8 pini asigură energia necesară sistemului (până la 375 wati inclusiv interfața PCI-express).

Cooler-ul SAPPHIRE Tri-X implementat seriei R9 290 a fost primul model din industrie ce a utilizat un heatpipe de 10mm pe lângă cele 4 subsidiare asigurând astfel o distribuție egală de-a lungul radiatorului. Ventilatoarele sunt prevăzute cu rulmenți special concepuți anti-praf și fiecare cu cursă dublă. Forma tip turbină a lamelelor oferă un flux de aer eficient la un nivel redus de zgomot, iar carcasa este modelată astfel încât să direcționeze fluxul de aer pentru o eficiență maximă.

SAPPHIRE R9 290X Tri-X 8GB

SAPPHIRE R9 290X Tri-X 8GB

Cu suport pentru display-uri Ultra HD 4K și tehnologie AMD Eyefinity multi-screen, seria SAPPHIRE R9 290 maximizează experiența vizuală pentru lucru sau gaming cu imagistică superioară și display-uri de înaltă rezoluție. Testele au demonstrat că buffer-ul modelului R9 290X 8GB oferă performanțe în editarea foto și video de înaltă rezoluție și contribuie la calitatea hărților de textură utilizate la câteva jocuri video, mai ales acolo unde sunt necesare setări extreme.

Noile modele SAPPHIRE 8GB R9 290X Vapor-X și Tri-X se află în curs de fabricare și vor fi disponibile prin canalul de distribuție al partenerilor etail și retail.

To Top