Fun

Sapunul luminiscent in intuneric

Incredibil, dar adevarat: s-a inventat sapunul din bacterii. Produs din ingrediente 100% naturale in capsule Petri cu colonii de Escherichia coli, sapunul lumineaza in intuneric, in „buline” colorate, pana la 15 minute. Paradoxal, sapunul din bacterii este cat se poate de igienic, tinand la distanta germenii nocivi.

Efectul luminiscent se datoreaza unei tehnici de microbiologie numita „transformare”, in care se introduce plasmida (formatiune ADN) straina in celula bacteriana; aceasta amplifica plasmida si, astfel, cultura bacteriana se dezvolta, ajungand sa straluceasca la razele UV. Dupa ce sapunul sta la lumina cateva minute, efectul luminiscent devine si mai intens.

Sapunul luminiscent
Sapun luminos

Baza produsului o reprezinta uleiul hipoalergenic de nuca de cocos, 100% natural si cu o aroma foarte placuta. Cat despre „modele”, exact ca amprentele digitale, nu sunt doua identice – deh, bacteriile se asaza cum vor ele, asa ca particulele luminiscente arata diferit de la un sapun la altul.

Sapunul costa 7,5$, masoara aproximativ 85 mm x 10 mm si ajunge pentru mai mult de 100 de spalari pe maini. Are, totusi, si un dezavantaj: ingredientele naturale ii scad rezistenta la caldura, astfel incat incepe sa se topeasca daca temperatura atinge 44 grade Celsius.

To Top