Stiri

SES difuzează două canale Ultra HD

SES-5

SES anunţă că, împreună cu partenerii săi din domeniu, va prezenta două canale Ultra HD demonstrative în noul standard de codificare video de înaltă eficienţă (HEVC) la standul SES din cadrul evenimentului IBC 2013. Canalele Ultra HD demonstrative vor fi transmise de pe principala poziţie orbitală europeană SES de la 19,2 grade est.

Unul dintre canalele Ultra HD este dezvoltat de SES în parteneriat cu Sky Deutschland şi Harmonic pentru a transmite o gamă variată de conţinut UHD format din sport, filme artistice şi documentare de succes. Recepţia se va face prin intermediul primelor decodoare de uz casnic prezentate de Humax şi Technicolor conectate la un televizor Sony 4K cu diagonala de 213 cm.

Cel de-al doilea canal Ultra HD a fost creat de SES şi Institutul Fraunhofer Heinrich Hertz pentru a difuza conţinut Ultra HD în noul standard HEVC, dar la o frecvenţă mai ridicată a cadrelor.

SES şi Sony au fost primii care au transmis conţinut Ultra HD în direct în standardul H.264 la o viteză de transfer a datelor de 50 Mbit/s în cadrul IBC 2012. În aprilie 2013, SES a iniţiat prima transmisie Ultra HD în noul standard HEVC în direct de pe un satelit ASTRA aflat la 19,2 grade est în cadrul Zilelor Industriei SES 2013 la care au participat peste 200 de specialişti în domeniu. La târgul IFA 2013 care a avut loc la începutul lunii septembrie, SES a colaborat cu alţi cinci parteneri din domeniu: German TV Platform, Fraunhofer HHI, Harmonic, Sky Deutschland şi Sony, pentru a demonstra potenţialul actual şi viitor al sistemului Ultra HD.

SES-5

To Top