Stiri

Smart Classroom ajunge la Iași

Samsung GALAXY Note 10.1
Samsung GALAXY Note 10.1

Proiectul Smart Classroom, dezvoltat de Ministerul Educației Naționale împreună cu Samsung Electronics România, va fi implementat în Iași, în urma unei competiții locale între licee. Astfel, elevii ieșeni vor putea motiva, într-un mod creativ, de ce liceul lor merită să câștige competiția pentru a fi dotat cu o clasă digitală Smart.

Proiectul educațional Smart Classroom face parte din cadrul parteneriatului încheiat în iunie 2013 între Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics România. Acest acord are drept principal scop susținerea tinerei generații în dobândirea și perfecționarea abilităților digitale necesare în viitoarea lor carieră profesională. Prin dotarea liceelor cu echipamente IT de ultimă generație, elevii și profesorii vor avea acces la soluții de învățare performante care vor ușura procesul de predare-învățare și îl va face mai atractiv.

Elevii ieșeni sunt provocați să-şi dovedească creativitatea și abilităţile digitale printr-un film de două minute. Filmul va ilustra motivul pentru care liceul în care învaţă trebuie să beneficieze de o soluţie completă destinată învăţământului digital – Smart Classroom.

Mecanismul concursului

Pentru a aduce clasa Smart în liceul lor, elevii ieșeni trebuie să trimită un clip creativ de două minute în care să motiveze de ce Samsung ar trebui să creeze o clasă smart în școala respectivă.

Odată creat, filmul va fi uploadat pe Youtube. În continuare, pentru a valida înscrierea în competiție, concurenții trebuie să înscrie filmul în aplicația dedicată de pe pagina Samsung Trends of Tomorrow, tab-ul SMART CLASSROOM, prin simpla introducere a adresei/ link-ului de Youtube dedicat filmului. Materialele înscrise în competiție vor fi jurizate, iar clipul câștigător va fi cel care acumulează cele mai multe voturi.

În procesul de jurizare vor fi considerate: numărul de Like-uri primite pe Facebook de fiecare film înscris (în proporție de 25%), numărul de vizualizări obținute pe Youtube (25%), precum și votul din partea juriului oficial (Samsung, autoritățile locale implicate – 50%).

Termenul limită de înscriere în concurs a materialelor video este 29 noiembrie 2013. Perioada de votare pentru publicul larg este 13 noiembrie – 9 decembrie 2013. Autoritățile implicate vor juriza înscrierile în data de 10 decembrie 2013, liceul câștigător fiind anunțat pe 11 decembrie 2013, alături de un clasament al liceelor calificate în competiție.

Smart Classroom oferă o soluție digital de învățare completă, care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. În clasa digitală, elevii de liceu se vor putea bucura de dotări de top în materie de tablete (Samsung GALAXY Note 10.1), E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. În plus, tinerii vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

Inițiativa din Iași a Ministerului Educației Naționale și a Samsung Electronics România reprezintă a treia implementare locală a proiectului SmartClassroom, după dezvoltarea unei clase smart în cadrul Școlii Superioare Comerciale Nicolae Kretzulescu din București și deschiderea competiției locale pentru elevii de liceu din Timișoara.

Samsung GALAXY Note 10.1

Samsung GALAXY Note 10.1

To Top