Stiri

Sony AI dezvăluie Gran Turismo Sophy, jocul în care nu poți să câștigi în fața Inteligenței Artificiale

Gran Turismo 7
Gran Turismo 7

Sony AI, împreună cu Polyphony Digital și Sony Interactive Entertainment (SIE), anunță un proiect revoluționar în domeniul inteligenței artificiale (AI) numit Gran Turismo Sophy („GT Sophy”) – prima entitate AI superumană care îi poate întrece pe cei mai buni șoferi din lume în simulatorul de curse extrem de realist, Gran TurismoTM (GT) Sport, de la PlayStation. GT Sophy are ca scop oferirea de noi experiențe de gaming bazate pe AI jucătorilor din întreaga lume.

Ce este GT Sophy?

GT Sophy este o entitate AI autonomă, antrenată prin intermediul unei noi platforme consolidate de deep reinforcement learning, dezvoltată printr-o colaborare a Sony AI cu PDI și SIE. Fiecare grup a contribuit la succesul acestui proiect prin combinarea expertizelor proprii în domeniul fundamental al cercetării și dezvoltării AI, cu un simulator hiper-realist de curse și infrastructura necesară pentru antrenarea inteligenței artificiale la scară mare.

GT Sophy a fost antrenat să perfecționeze următoarele abilități de condus, necesare pentru a concura cu cei mai buni șoferi din lume, chiar la nivel competițional:

1. Controlul mașinii de curse: O înțelegere aprofundată a dinamicii mașinii, a culoarelor de pe circuit și a manevrelor precise necesare pentru victoria pe circuite provocatoare.
2. Tactici de curse: Abilități de luare a deciziilor în fracțiuni de secundă, ca răspuns la situațiile cu o evoluție foarte rapidă în timpul unei curse. GT Sophy a demonstrat perfecționarea tacticilor precum depășiri foarte strânse sau manevre defensive precum blocarea.
3. Conduită de curse: Esențială pentru fair play, GT Sophy a trebuit să se conformeze regulilor extrem de rafinate, dar imprecis specificate ale corectitudinii într-un astfel de simulator, printre care evitarea coliziunilor și respectarea culoarelor adversarilor.

Inteligență artificială pentru gaming și divertisment

Pe lângă evoluțiile tehnice, colaborarea dintre PDI, un studio de dezvoltare al PlayStation Studios și Sony AI, o echipă de dezvoltare dedicată inteligenței artificiale, demonstrează felul în care inteligența artificială le poate oferi jucătorilor noi experiențe de gaming. Sony AI și PDI vor explora modul în care pot să integreze GT Sophy în viitoarele lansări din seria de jocuri Gran Turismo.

Rezultatele curselor: O victorie pentru AI și gameri

Sony AI a testat abilitățile lui GT Sophy prin participarea la curse alături de patru dintre cei mai buni șoferi de Gran Turismo în două evenimente Race Together 2021 Challenge, care au avut loc pe 2 iulie 2021 și 21 octombrie 2021. Prin îmbunătățirea entității pe baza rezultatelor primei curse, GT Sophy a fost mai bun decât cei mai abili șoferi umani de GT în ambele curse contra cronometru și în formatul de concurs Gran Turismo, certificate de FIA, în cel de-al doilea eveniment care a avut loc în octombrie.

To Top