Stiri

Sony Xperia 5 II este cel mai compact telefon Xperia cu tehnologie 5G

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II

Xperia 5 II a fost adăugat seriei impunătoare Xperia și este acum al doilea telefon 5G al Sony, oferind un design compact fără compromisuri în ceea ce privește performanța. Xperia 5 II împrumută multe caracteristici de top de la modelul Xperia 1 II, inclusiv sistemul trei camere foto și optica ZEISS calibrată special pentru Xperia 5 II.

De asemenea, este inclusă aplicația Photography Pro, cu tehnologie aliniată celei disponibile pe camerele Alpha, pentru AF/AE rapid și precis, Cinematography Pro, oferită de CineAlta pentru parametri și setări de culoare similare cu cele ale profesioniștilor din industria filmului și un display CinemaWide cu raport de aspect 21:9 pentru o experiență de vizionare plăcută. În plus, caracteristicile audio de top includ High-Resolution Audio, o mufă jack de 3,5 mm și difuzoare stereo orientate către partea frontală, dar și procesorul Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform, toate într-un design frumos, subțire și compact, care se potrivește perfect în buzunar. De menționat și rata de reîmprospătare de 120 Hz, precum și o rată de scanare la atingere de 240 Hz, pentru a oferi cea mai fluidă și mai precisă experiență de gaming.

Portrete perfecte și momente de neratat, mereu la claritate maximă

Xperia 5 II este conceput utilizând tehnologia camerelor Sony Alpha, pentru rezultate de claritate maximă. Indiferent dacă fotografiezi oameni sau animale care se află în mișcare rapidă, funcția avansată Real-Time Eye AF se asigură că partea cea mai expresivă a feței este elementul central al cadrului, chiar și atunci când un ochi este acoperit sau când persoana se mișcă rapid.

Xperia 5 II imortalizează cele mai importante momente, oferind fotografiere AF continuă la 60 de calcule AF/AE pe secundă, ceea ce le permite utilizatorilor să capteze și să stocheze până la 20 de imagini (20 de cadre pe secundă) cu precizie uimitoare, focalizare precisă și expunere optimizată.

Sistemul versatil cu trei camere foto și trei distanțe focale diferite – 16mm/24mm/70mm – permite imortalizarea de peisaje frumoase și portrete, dar și funcția de zoom pentru diferite tipuri de subiecți. Optica ZEISS calibrată special pentru Xperia 5 II, alături de coating-ul ZEISS T* contribuie la realizarea unor imagini rafinate cu un contrast spectaculos, reducând reflexiile. Realizarea unor imagini de calitate este posibilă și la fotografierea în condiții de luminozitate scăzută, datorită senzorului mare de 1/1.7 inci, dar și motorului de reducere a zgomotului Bionz X pentru telefoane mobile.

Gaming în mișcare

Combinația de funcționalități premium ale lui Xperia 5 II îl transformă într-un dispozitiv mobil de gaming foarte puternic. Acesta îi transpune pe utilizatori în mijlocul acțiunii cu un display imersiv cu raport de aspect 21:9 – iar datorită funcționalității Game Enhancer, performanței foarte mari, ecranului cu o rată de împrospătare de 120 Hz și ratei de scanare la atingere de 240 Hz, Xperia 5 II îi conferă un avantaj utilizatorului, ajutându-l să câștige fiecare joc. Toate funcționalitățile au fost dezvoltate lucrând îndeaproape cu gameri e-sports pentru a asigura cea mai bună experiență.

Display-ul cu raport de aspect 21:9 este mai lat decât ecranele obișnuite, astfel încât să arate cât mai mult din acțiune. Ecranul reîmprospătează imaginea de 240 de ori pe secundă pentru ca acțiunea să fie cât mai clară, iar pentru jocurile care necesită o mișcare rapidă a degetelor, Xperia 5 II oferă o rată de scanare la atingere de 240 Hz, care este de patru ori mai mare decât a modelului anterior. De asemenea,  răspunsul tactil a fost îmbunătățit cu 35% comparativ cu modelul precedent.

Funcția Game Enhancer oferă o serie de funcționalități și setări care îi ajută pe utilizatori să își îmbunătățească experiența de. HS Power Control permite, de asemenea, sesiuni mai lungi de gaming fără supraîncălzirea dispozitivului.

Pentru a duce experiența de gaming și mai departe, utilizatorii pot conecta un controler wireless PlayStation 4 DUALSHOCK 4 și pot juca jocuri pe Android pentru o experiență autentică de gaming. Xperia este smartphone-ul oficial al Campionatului Mondial din 2020 de Call of Duty: Mobile, iar Xperia 5 II este gata să răspundă acestei provocări. Fie că utilizatorii aleg să joace doar pentru distracție sau vor să câștige titlul, Xperia 5 II poate oferi o experiență de gaming optimizată prin colaborarea unică alături de Qualcomm Snapdragon Elite Gaming.

Perfect pentru divertisment

Xperia 5 II este perfect pentru iubitorii de filme, cu un display CinemaWide OLED HDR de 6,1” și raport de aspect 21:9 și rezoluție FHD+, ce pune în palmele utilizatorului experiența unui ecran wide. Mai mult, prin intermediul conectivității 5G, utilizatorii pot descărca și viziona conținut mai rapid ca niciodată. Procesorul X1 pentru dispozitive mobile aduce tehnologie BRAVIA HDR remasterizată către tot ceea ce urmărește utilizatorul, oferind o îmbunătățire a contrastului, culorilor și clarității imaginii, indiferent de conținut și chiar și pentru serviciile de streaming.

Gama Xperia este sinonimă cu o calitate audio excelentă, grație sunetului Dolby Atmos calibrat special alături de Sony Pictures Entertainment pentru o experiență de sunet surround multi-dimensională. Și muzica se aude mai bine datorită sunetului calibrat împreună cu Sony Music Entertainment pentru a livra o experiență de ascultare cu adevărat autentică. Funcția 360 Reality Audio cu tehnologia unică de decodificare implementată hardware optimizează calitatea sunetului atunci când muzica este ascultată prin intermediul platformei TIDAL.

Indiferent de formatul în care utilizatorul ascultă, Xperia 5 II asigură că acesta beneficiază de cea mai bună calitate. Pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio, Xperia 5 II oferă DSEE Ultimate, o tehnologie care îmbunătățește calitatea muzicii digitale prin intermediul inteligenței artificiale. Aceasta îmbunătățește automat frecvența audio și raza dinamică în timp real, ducând fiecare melodie mai aproape de audiția de înaltă calitate.

To Top