Stiri

Sony Xperia sola are floating touch

Xperia Sola

Sony Xperia sola este primul smartphone cu floating touch. Ce este floating touch? Este o tehnologie care iti permite sa navighezi pe internet fara sa atingi ecranul touch, doar prin plimbarea degetului pe deasupra.

Foarte interesant mi s-a parut tehnologia numita NFC (Near Field Communication). Ce face NFC? Telefonul vine cu doua mici dispozitive numite SmartTags. Cand telefonul este in apropierea acestor SmartTag-uri poate rula comenzi definite de tine.
Doua exemple practice: asezi un SmartTag pe noptiera si programezi pe telefon comanda de trecere pe modul silent pentru respectivul SmartTag. Asa ca atunci cand asezi telefonul pe noptiera acesta trece automat pe modul silent si poti fi sigur ca nu suna atunci cand dormi. Interesant nu?
Sau asezi un SmartTag pe biroul/masa de acasa si programezi telefonul Xperia sola sa se conecteze la WiFi-ul de acasa si sa lanseze Google News.
Prin NFC scapi de comenzile repetitive pe care trebuie sa le dai atunci cand ajungi intr-un anumit loc.

Sony Xperia sola are ecran Reality Display de 3.7 inci cu Mobile BRAVIA Engine, procesor dual-core de 1GHz Dual Core si Android 2.3 (va primi actualizările la varitana 4.0 în vara lui 2012).

Si la partea audio sta bine: sunetele sunt curate şi puternice cu ajutorul tehnologiilor audio xLOUD şi 3D surround.
O altă funcţie care şi-a făcut deja debutul pe telefoanele Sony este “fast capture”, care permite încărcarea camerei foto din stand-by în doar o secundă.

Xperia Sola

Xperia sola va fi disponibil din aprilie în culorile negru, alb şi roşu. Pretul Xperia sola in Romania nu a fost inca anuntat.

To Top