Stiri

Specificațiile noului Google Pixel 5a alimentează optimismul fanilor Android

Google Pixel 5a
Google Pixel 5a

Specificațiile noului telefon Google Pixel 5a au fost prezentate într-un final, spre deliciul pasionaților de tehnologie care caută o mai bună integrarea a unor servicii cum ar fi Maps sau Gmail.

Google Pixel 5a este primul telefon din această serie ce este rezistent la apă (standard IP67). Bateria de 4.680 mAh are o capacitate mare decât a altor telefoane, dar nu este masivă așa cum se întâmplă în cazul modelului Samsung Galaxy F41. Telefoanele Google Pixel 5 și Pixel 4a veneau cu baterii de 4.080 mAh, respectiv 3.885 mAh, sensibil mai mici decât cea a actualului Pixel 5a. Deci, acesta este cu siguranță un upgrade în comparație cu generațiile precedente.

Google Pixel 5a păstrează același chipset cu modelul Pixel 4a 5G și anume Snapdragon 765G. Memoria este disponibilă în configurații de 6GB RAM, respectiv 128GB spațiu de stocare. Camerele au suportat o ușoară îmbunătățire, cea principală având acum 12 megapixeli. Ecranul a crescut în dimensiuni măsurând 6,34 inchi, Pixel 5a fiind un telefon mare. Panoul OLED cu rezoluție de 1080 x 2400 pixeli are o rată de reîmprospătare standard de 60Hz și afișează culoriile vii, caracteristice tehnologie OLED.

Utilizatorii care vor alege Pixel 5a vor avea la dispoziție standardul 5G și sistemul de operare Android 11. Unul dintre avantajele telefoanelor Pixel este acela că acestea se află în prima linie atunci când vine vorba de update-urile sistemului de operare.

Google Pixel 5a nu va fi disponibil în România, cel puțin nu în perioada următoare. În Statele Unite ale Americii, Pixel 5a poate fi comandat la prețul de 449 de dolari, iar livrările se vor face din 26 august 2021.

To Top