Stiri

ADATA a lansat SE800, un SSD extern cu USB-C, ușor și rapid – VIDEO

SSD extern cu USB-C ADATA SE800
SSD extern cu USB-C ADATA SE800

La finalul lui octombrie, ADATA a anunțat un SSD extern foarte rapid cu interfață USB-C (USB 3.2 Gen2). Modelul nu e la prima vedere, SE800 fiind prezentat la începutul lui 2019 la CES în Las Vegas. Ceva mai târziu și-a făcut apariția și la Computex unde a luat un premiu pentru design și inovație – Computex d&i 2019.

ADATA SE800 îți atrage atenția prin viteza promisă la citire. Teoretic ar putea atinge 1000 MB pe secundă. Greutatea e un alt aspect important, acest SSD extern cântărește doar 40 de grame. Dacă l-ai scăpa din mână nu ar fi deci din cauza greutății, ci din neatenție. Și atunci te vor ajuta alte calități ale lui: rezistența la apă, rezistența la praf și rezistența la șocuri. Respectă standardul IEC IP68, supraviețuind la scufundări accidentale în apă la adâncimi de până la 1,5 metri timp de 30 de minute.

Având în vedere răspândirea tot mai largă a interfeței USB-C, ADATA i-a luat în vizor pe utilizatorii de dispozitive mobile și de laptopuri moderne. Este compatibil Plug n Play în Windows, Mac OS și Android facilitându-se transferul de conținut între dispozitive, fără limitări. Vei putea transfera fișiere de până la 6,6 ori mai rapid decât de pe un HDD extern. Un film 4K de 50GB poate fi copiat în doar 50 de secunde. Și posesorii de console de jocuri îl vor putea folosi ca opțiune rapidă de stocare.

SSD-ul poate fi găsit în culorile negru și albastru. Pe piața românească ADATA SE800 costă în jur de 900 de lei pentru o capacitate de 1TB. La 512GB costă în jur de 600 de lei.

VEZI PREȚUL ONLINE

Uită-te la un video cu ADATA SE800:

To Top