Stiri

Star Storage face o donație spitalului Fundeni

Sistemul sanitar românesc este finanțat prin donații iar doctorii trăiesc din șpăgi. Simpla menționare a unui adevăr evident s-ar putea să atragră criticele persoanele (dez)interesate.

Star Storage şi Asociaţia Noi Orizonturi Familia au donat laboratorului de hematologie al Secției de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni două echipamente medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge și dezghețarea plasmei în valoare de 11 433 de euro (inclusiv TVA). Acțiunea face parte din cadrul Campaniei umanitare Cursa Vieţii trebuie să continue inițiate în martie 2012 de către Star Storage, împreună cu Asociaţia Noi Orizonturi Familia.

Campania umanitară Cursa Vieţii trebuie să continue este dedicată strângerii de fonduri pentru procurarea de aparatură medicală performantă cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile din laboratorul de hematologie al Secţiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Până în prezent, în cadrul Campaniei umanitare Cursa Vieţii trebuie să continue, s-a strâns din donații suma de ~23 500 €, din care au fost achiziționate cele două echipamente medicale performante donate necesare pentru încălzirea pungilor de sânge.

Cursa Vieții trebuie să continue nu se oprește aici șimerge înainte, în acest moment obiectivul principal al campaniei fiind acela de a strânge diferența de bani până la valoarea de 150 000 euro, sumă necesară pentru achiziţionarea unor componente esenţiale de ultimă generaţie şi a unor reactivi specifici indispensabili pentru dotarea laboratorului de hematologie al Secţiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Aceste dotări sunt vitale pentru diagnosticarea în profunzime şi tratarea corectă a copiilor şi tinerilor bolnavi de leucemie şi alte tipuri de cancer.

Sumele nu sunt mari dar inițiativa este lăudabilă. Dacă alte companii mari din România ar furniza echipamente (Atenție! echipamente și nu bani care se pot fura) spitalele românești ar putea oferi cu totul un alt standard.

harddisk-samsung

To Top