Stiri

Stocare QNAP de 400 Tera cu acces de pe telefon

QNAP si aplicatii pentru mobil
QNAP si aplicatii pentru mobil

Problema stocării datele e una generală. Pe toți ne frământă ideea de a avea în siguranță toate lucrurile downloadate sau create de-a lungul timpului. Și sunt atâtea ocazii în care producem conținut. Telefoanele mobile spre exemplu încep să pună umărul la creșterea nevoii de stocare. Chiar și atunci când ai suficient spațiu, apare nevoia de a-l accesa de pe toate gadegturile din dotare. Primul pas ar putea fi achiziția unui server NAS precum cele de la QNAP, iar pentru acasă există pe piață diverse variante consumer accesibile. Serverul Turbo NAS are un sistem de operare generos în aplicații. De exemplu, poți face poze cu mobilul și să salvezi fișierul direct acasă pe NAS, chiar dacă ai fi în Piața Victoriei. Poți asculta în căștile telefonului direct muzica de acasă sau chiar poți viziona un film HD. Ai nevoie de conexiune de date pentru funcționarea aplicațiilor și un server QNAP instalat acasă, accesibil prin Internet.

QNAP si aplicatii pentru mobil

QNAP si aplicatii pentru mobil

Secretul e noul firmware QTS 4.0

Firmwareul QTS 4.0 este instalat pe dispozitivul Turbo NAS. Conține aplicații multimedia și funcționează precum un hub. Utilizatorii pot crea, administra și partaja colecții imense de fotografii, melodii și filme prin aplicațiile Photo Station, Music Station și Video Station. Ei pot reda filmele stocate pe Turbo NAS direct pe un televizor de mari dimensiuni printr-o conexiune DLNA, AirPlay sau HDMI. File Station suportă miniaturile de fotografii și transcodarea video pentru afișarea lor în diferite aplicații. Media Library oferă suport pentru auto-indexarea fișierelor multimedia pentru a fi găsite mult mai ușor. Potențialul sistemului QTS 4.0 poate fi extins prin instalarea a peste 90 de aplicații disponibile în QNAP App Center. Printre aplicațiile mobile, găsim Qfile, Qmusic, Qphoto, Qmanager și Vmobile.

Într-o perioadă în care aproape oricine deține cel puțin un telefon mobil sau o tabletă, QTS 4.0 satisface nevoia utilizatorilor de a accesa și sincroniza de oriunde datele de pe Turbo NAS, oferind capacități mari de stocare în condiții de siguranță”, ne-a declarat Jason Hsu de la QNAP într-un comunicat transmis site-ului nostru. Interfața cu fereastre multiple a sistemului de operare QTS 4.0 este intuitivă și oferă o experiență excepțională în administrarea unității NAS.

Capacitate de 400 de tera

De la nevoile casnice, să trecem la cerințele companiilor. La COMPUTEX 2013, QNAP a prezentat o soluție NAS de 400 TB pentru serverele cu virtualizare, ce combină avantajele seriei high-end Turbo NAS TS-x79U cu cele ale noilor REXP-1200U-RP și REXP-1600U-RP. Unitatea reprezintă o soluție flexibilă pentru administratorii IT pentru extinderea capacității totale a unității Turbo NAS până la 400 TB. Echipată cu diferite funcții specifice mediului business – incluzând aici suportul 10GbE, administrarea flexibilă a volumelor de stocare, cache-ul SSD, VMware VAAI și vSphere Client plug-in, Microsoft SCVMM/ODX și alocarea volumelor virtualizate – Turbo NAS optimizează eficiența și fiabilitatea în aplicațiile virtualizate, servind totodată ca unitate NAS pentru backup.

Soluția pentru extinderea capacității de stocare va scuti administratorii de investiția într-o configurație inițială”, spune David Tsao, manager QNAP pentru linia de produse business. “Soluția QNAP reduce cu mult inflexibilitatea alocării de bugete IT pentru afacerile ce nu prevăd o creștere rapidă a necesităților de stocare în viitorul apropiat, ci într-un orizont de timp mai îndepărtat”. QNAP a îmbunătățit constant experiența utilizatorului în direcția virtualizării. Soluțiile QNAP oferă performanțe optime companiilor ce vor să implementeze un astfel de mediu.

TS-1679U-RP - un QNAP pentru afaceri

TS-1679U-RP – un QNAP pentru afaceri

To Top