Stiri

Studiu Motorola: 48% dintre români vor un telefon nou cu 5G

Motorola studiu piața 5G din Romania
Motorola studiu piața 5G din Romania
(CREDIT: Motorola)

Motorola, companie care vizează democratizarea accesului la tehnologia 5G oferind în România o gamă extinsă de telefoane 5G, a prezentat rezultatele unui studiu realizat împreună cu compania de cercetare Cult Market Research. Studiul expune modul în care se raportează românii la funcționalitățile 5G ale telefoanelor mobile și arată că 48% dintre respondenți intenționează să-și achiziționeze un telefon nou în următorul an pentru a avea acces la 5G. Intenția de achiziție este mai crescută în rândul persoanelor cu vârste între 30-41 de ani și a celor de gen masculin. În plus, pentru 85% dintre aceștia, viteza mai mare a internetului este principalul criteriu în dorința de a achiziționa un smartphone echipat 5G. Potrivit studiului, 1 din 4 respondenți sunt dispuși să plătească între 1.000 și 2.000 lei pentru un smartphone 5G.

Studiul realizat de Cult Market Research la cererea Motorola relevă o serie de așteptări de la tehnologia 5G:

  • 33% dintre respondenți ar trece pe rețeaua 5G imediat ce ar fi disponibilă, în timp ce 24% ar trece doar dacă nu ar avea altă alternativă
  • 43% dintre ei ar face această schimbare dacă ar avea mai multe informații sau dacă mai mulți cunoscuți ar utiliza conectivitatea 5G
  • Respondenții consideră că adoptarea tehnologiei 5G va conduce, în principal, la navigarea mai rapidă pe internet (65%), la o calitate mai bună a apelurilor video (55%) și la facilitarea telemuncii (34%)
  • Caracteristicile cele mai importante pentru achiziționarea viitorului smartphone, comparativ cu smartphone-ul actual sunt: acoperirea mai bună a internetului (77% dintre respondenți) și viteza mai mare a internetului (74%). Deși cele două criterii sunt considerate beneficii importante ale tehnologiei 5G, criteriul specific reprezentat de capabilitatea 5G este considerat important de 54% dintre respondenți.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eșantion de 500 de persoane, reprezentativ la nivelul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani din România, care deține un smartphone conectat la internet. Marja de eroare maximă tolerată a eșantionului este de ±4,38%, la un nivel de încredere de 95%.

Motorola a lansat în luna noiembrie moto g 5G, cel mai accesibil telefon mobil echipat 5G de pe piața din România, printr-o ofertă exclusivă Digi. Odată cu lansarea moto g 5G, Motorola și-a reconfirmat misiunea de a face tehnologia 5G accesibilă pentru toate tipurile de consumatori și a consolidat gama de dispozitive pregătite pentru experiența 5G, din care făceau parte telefoanele moto g 5G plus, seria de telefoane edge și razr 5G.

To Top