Jocuri

Sudoku

Astăzi a trebuit să aştept pe cineva într-un loc public aşa că am descoperit Sudoku pe telefonul mobil (un vechi Nokia 5070 ). La început am jucat din plictiseală dar m-a prins destul de repede. Aşa că am hotărât să scriu un post pentru cei care nu au descoperit încă acest joc japonez pe nume Sudoku (数独 – aşa se scrie în Japoneză – n.R.).

Cum se joacă Sudoku

Tabla de joc are 81 de pătrate distribuite în format 9×9. Pe tablă sunt delimitate 9 regiuni de 3×3. La început sunt amplasate câteva cifre pe tablă, iar jucătorul trebuie să completeze spaţiile libere.

tabla de joc Sudoku

Regulile Sudoku sunt simple: Obiectivul este să completezi spaţiile libere cu cifre de la 1 la 9 astfel încât în fiecare regiune să fie toate cele 9 cifre (sau cu alte cuvinte să nu avem aceiaşi cifră de două ori într-o regiune). Nici pe coloane sau linii nu trebuie să completăm cu cifre care se repetă (devine complex, nu-i aşa? Bine că astea cam au fost regulile.. – n.R.).

Dacă atunci când joci Sudoku pe telefon sau online este destul de complicat, mă întreb cum este când joci Sudoku pe şerveţele sau Sudoku pe hârtie igenică

Puteţi juca gratuit Sudoku online pe PCNews, iar dacă aveţi un site şi vreţi să adăugaţi o tablă Sudoku puteţi copia codul html de aici

To Top