Stiri

Tabara Nationala Forum IT 2006

A doua ediție a taberei naționale Forum IT își va deschide porțile în intervalul 23-28 august, la Izvoru Mureș, sub egida Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și a Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației. Evenimentul, organizat de către Asociația Forum IT cu sprijinul Autorității Naționale pentru Tineret, va pune față în față peste 150 de studenți, elevi și tineri pasionați de IT&C cu profesioniștii din domeniu, reprezentând firme de renume din țară și companii multinaționale.


Tabăra FORUM IT este rezultatul cristalizării rezultatelor unei emisiuni de televiziune care a dat culoare peisajului mediatic românesc prin promovarea efectivă a domeniului tehnologiei informației. Ea face uz de cea mai importantă resursă a tinerilor, timpul liber din vacanță, pentru stimularea spiritului de echipă și crearea de contacte între tinerii cu performanțe în domeniul tehnologiei informației și specialiști sau experți de la marile companii românești sau multinaționale, precum și cu absolvenți ai facultăților cu profil informatic, care lucrează deja în domeniu. De-a lungul a șase zile de tabără, programul manifestării cuprinde 7 ateliere de management organizațional, 4 cursuri de jurnalistică IT, 3 concursuri hardware și 2 de asociativitate, prezentări și conferințe, proiecții de film tehnic, dezbateri interactive, activități recreative, de socializare și team-building. Rezultatele fiecărei zile se difuzează pe internet, ca text, sunet și imagine video.

Sponsori precum Romtelecom, încearcă să ofere participanților condiții de conectare la internet ‘ca de acasă’. INES Telecom a sprijinit emisiunea și proiectul de la începuturile sale, iar acum va susține distribuția conținutului video produs de TechReady.tv pentru Forum IT. Intel va susține dezbateri interactive despre viitorul computerului de astăzi, ASUS și RHS vor pune la încercare îndemânarea participanților într-un LAN Party, iar Microsoft va pune în discuție cultura studenților, tehnologia și antreprenoriatul în România.

‘Companii românești de top, concurente pe piață, dar cu echipe de profesioniști la fel de bine pregătite, ale căror rezultate le plasează în IT-ul mondial, găsesc în Tabăra Forum IT oportunitatea de a-și reafirma determinarea și sprijinul pentru specialiști tineri și foarte bine pregătiți din întreaga țară’, declară Cătălin GROSU, președintele Asociației Forum IT, jurnalist de știință. „SIVECO, deși organizator a numeroase evenimente proprii dedicate tinerilor cu aptitudini și înclinații în crearea aplicațiilor informatice cu conținut didactic educațional, susține proiectul Forum IT ca partener și sponsor principal. În același timp, în zona produselor de securitate informatică, Softwin intenționează să pună tinerii participanți la tabără în fața unor încercări similare celor pe care le-au depășit tinerii olimpici naționali și internaționali susținuți de companie în fiecare an.’

Alți actori de top ai scenei IT românești se află în procedura de stabilire a unui parteneriat: Ageximco, AGNOR Hightech, Allied Telesyn, Avitech, AxelSoft, CISCO Systems Romania, CARO Group, Class IT Outsourcing, GeCAD Group, Huawei, ICI – RNC, INDACO, Maguay, RCS-RDS, Romdur Gravura, S & T, Ubisoft, XOR IT Systems, ZAPP și e de menționat că Agenția Națională Antidrog va fi prezentă cu câteva puncte de interes în sfera cyber-criminalității.
Parteneriatele media vor permite publicului să fie la curent cu desfășurarea lucrărilor acestei tabere unice ca format în peisajul IT & C mioritic: CHIP, Computer BILD, PCWorld, ComputerWorld, NetworkWorld, XtremPC, Neogen.ro, Softpedia.com, Jucăușii.ro, ca și cotidianul Cronica Română – gazda paginii de știință a Forum IT, alături de care TVR și TVRM se doresc a fi alți mesageri ai grupului de tineri informaticieni din tabăra Forum IT.

Asociația FORUM IT este persoană juridică română de drept privat, autonomă, neguvernamentală, apolitică, constituită în scopul de a organiza, conduce și controla activități de promovare a valorilor societății cunoașterii, a accesului tinerilor la tehnologiile informatice și comunicații.
A fost înființată în luna aprilie a acestui an, pentru a putea derula în nume propriu evenimentele de tip Tabăra Forum IT și a consolida și extinde parteneriatele cu alte instituții și organizații similare, din țară și din străinătate.

To Top