Stiri

ASUS a lansat Zenfone 8 și Zenfone 8 Flip, telefoanele sunt disponibile în România

Telefoanele Zenfone 8 și Zenfone 8 Flip
Telefoanele Zenfone 8 și Zenfone 8 Flip

Pe 12 mai 2021 ASUS a lansat o nouă generație de telefoane,  Zenfone 8 continuând pe de o parte ideea dispozitivului cu Flip Camera – Zenfone 8 Flip, dar aducând și un performer compact, de doar 5,9 inchi – Zenfone 8. Ambele terminale vin cu cea mai nouă platformă mobilă Snapdragon 888 5G de la Qualcomm cu grafică  Adreno 660 și au ecrane AMOLED de la Samsung. Costă în jur de 3899 lei, respectiv 3299 lei – cel compact, detalii găsești mai jos.

Cum e telefonul compact Zenfone 8

Din start ASUS a vrut să facă un mobil ușor de operat cu o singură mână. Modelul Zenfone 8 e compact, dar are echipare de un adevărat flagship. La Snapdragon 888 5G se adaugă până la 16 GB de RAM LPDDR5 la 6400 Mbps și o stocare foarte rapidă UFS 3.1 de până la 256GB. Vor exista echipări cu mai multe variante de RAM, însă memoria e cu până la 16% mai rapidă decât RAM-ul LPDDR5 standard. Procesorul din Snapdragon 888 5G este cu până la 25% mai rapid decât procesoarele generației anterioare, iar grafică e cu 35% mai rapidă ca cea din Qualcomm Snapdragon 865.

Ecranul AMOLED de 5,9 inchi e furnizat de Samsung și are un refresh de 120 Hz alături de o certificare HDR10+. Luminozitatea maximă e de 1.100 de niți, raportul ecran/corp de 90,02%, iar aspectul 20:9, cu densitatea de pixeli de 445 ppi.

Pentru cea mai bună protecție, este acoperit sticlă Corning Gorilla Glass Victus, care a fost testată pentru o rezistență la cădere de la o înălțime de până la 2 metri. Are și certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Aparatul este Dual SIM / dual standby și are o baterie de 4.000 mAh cu adaptor de alimentare HyperCharge de 30 de wați. Zenfone 8 dispune de cele mai rapide viteze 5G, în plus față de cea mai recentă tehnologie WiFi 6E cu suport pentru banda de 6 GHz, pentru conexiuni mai rapide și mai stabile.

Telefonul Zenfone 8 pe față și spate

Telefonul Zenfone 8 pe față și spate

Sistemul de camere e de nivel profesional, utilizând doar senzori de la Sony. Găsim un sistem dual de camere pe spate, cu o cameră principală cu unghi larg de 64 MP IMX686 și o cameră secundară cu unghi ultra-larg de 12 MP IMX363. Camera principală filmează video 8K cu EIS.

Camera frontală de 12 MP cu autofocalizare este montată într-un decupaj și utilizează cel mai recent senzor IMX663, permițând utilizatorilor să realizeze selfie-uri clare din orice unghi. Înregistrează până la 4K/30fps sau FHD/60fps.

Noua interfață ZenUI 8 nu transformă foarte mult Android 11 stock, ci combină fluiditatea cu viteza și simplitatea. Noul „One-handed Mode” le oferă utilizatorilor controlul deplin și confortabil folosind doar degetul mare – o glisare în jos din marginea ecranului reduce dimensiunea ferestrei și aduce la îndemână toate controalele. Utilizatorii pot ajusta chiar și înălțimea ferestrei, pe baza preferințelor proprii.

Zenfone 8 este disponibil în România, prețurile pornind de la aproximativ 3299 lei (TVA inclusiv), dar există și un preț mai mic de lansare.

Vezi prețul special de lansare

Vezi prețul special pentru Zenfone 8 cu 8GB RAM / 128GB

Video cu Zenfone 8

Povestea Flip Camera merge mai departe cu Zenfone 8 Flip

Și Flip are la bază platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 888 5G. Fiind mai mare, cu ecran de 6,67 inhi FHD+ are și o baterie mai mare – 5000 mAh. Pe Zenfone 8 Flip displayul e 100% lipsit de decupaje, Samsung AMOLED de 90 Hz NanoEdge, redând culori vii și având o sensibilitate tactilă deosebită.

După cum sugerează numele, este echipat cu Flip Camera, un modul rabatabil motorizat, dotat trei camere, care oferă aceleași capabilități foto și video de mare rezoluție, fie că modulul este folosit drept cameră principală sau frontală.

Camera principală are lentilă cu unghi larg, rezoluție înaltă cu Sony IMX686 64 MP, autofocalizare cu detecția fazei dual-pixel pentru menținerea unei focalizări ultra-clare asupra subiecților, plus tehnologia Quad Bayer și o sensibilitate la lumină sporită pentru realizarea de fotografii uimitoare atât ziua, cât și noaptea. O cameră secundară cu obiectiv ultra-larg este echipată cu un senzor Sony IMX363. Aceasta permite fotografierea macro de până la 4 cm, pentru imagini de aproape cu detalii incredibile. Cea de-a treia camera are obiectiv telefoto, care permite un zoom optic 3X, un zoom total de până la 12X și tranziții perfecte între camere în timpul înregistrării.

ZenFone 8 Flip

ZenFone 8 Flip

Zenfone 8 Flip costă aproximativ 3899 lei (TVA inclusiv).

To Top