Stiri

Telefoane pe care încă le mai așteptăm anul acesta

Anul 2021 a fost un an excelent pentru tehnologie, dar nu din punct de vedere cantitativ. Criza semiconductorilor și-a pus amprenta pe toate domeniile dependente de aceste componente. De la automobile la plăci video, peste tot au existat crize, lansări făcute cu întârziere și lipsa produselor de la raft. Clientul final, pasionat de tehnologie, a suferit cel mai mult în acest an. Plăcile video au devenit exagerat de scumpe, automobilele sunt livrate cu întârziere, iar procesoarele și memoriile își păstrează prețurile piperate mult timp după lansarea oficială.

În zona telefoanelor mobile lucrurile stau ceva mai bine, deși sunt numeroase modele pe care încă le mai așteptăm anul acesta.

Honor 60

Telefonul Honor 60 ar trebui să fie lansat în data de 1 decembrie 2021. Lansarea este făcută ex
clusiv pentru piața chineză, iar prețul este pentru moment necunoscut. Honor este o marcă Huawei ce reunește pentru moment telefoanele mid-range ale companiei.

Sony Xperia Pro-I

Și aceasta este o altă lansare confirmată pentru luna decembrie, după prezentarea telefonului la începutul anului 2021. Sony Xperia Pro-I este un telefon super-premium, proiectat în special pentru fotografie. Telefonul va fi lansat în data de 2 decembrie în Marea Britanie și în data de 10 decembrie în Statele Unite ale Americii. Sony Xperia Pro-I va avea un preț de aproximativ 1.799 USD.

Un telefon Motorola din următoarea generație

Lansarea unui telefon Motorola nu a fost confirmată, însă zvonurile speculau lansarea unui smartphone de top până la sfârșitul anului 2021. Nu știm dacă noul telefon se va numi Moto G200 sau Motorola Edge 30 Ultra, dar se zvonește că ambele vor fi lansate în următoarele câteva luni.

Xiaomi 12

Xiaomi Mi 11 a fost lansat în ultimele zile ale anului 2020 la un eveniment exclusiv desfășurat în China, înainte de a fi lansat la nivel mondial în luna februarie a acestui an. Fanii Xiaomi speră ca momentul să se repete la sfârșitul acestui an. Din păcate pentru ei, Xiaomi 12 va ajunge pe piață în prima parte a anului viitor, la o dată ce urmează a fi comunicată.

Telefonul pliabil Oppo

Moda telefoanelor pliabile se extinde și pare să existe o dorință nescrisă a producătorilor de a avea un astfel de model în portofoliu. Vom vedea dacă Oppo va lansa un telefon pliabil în cadrul viitorului eveniment Inno Day.

Nokia X50

La un moment dat, Nokia a făcut un pariu greșit împotriva sistemului de operare Android. Astăzi, marca de telefoane se zbate să prindă o felie cât de mică din imensa piață a telefoanelor mobile. Noul model Nokia X50, echipat cu Android, ar putea fi prezentat până la sfârșitul acestui an.

Samsung Galaxy S22

Samsung a profitat din plin de calitatea produselor sale pentru a crește prețurile. Compania din Coreea de Sud pregătește lansarea noului Galaxy S22, un telefon de top, ce ar trebui să-și depășească rivalii la toate capitolele. Din păcate pentru Samsung, politica sa de prețuri a permis celor de la Xiaomi să crească nesperat de mult, profitând de piețele din China, Rusia și India. Șansele ca Samsung Galaxy S22 să fie lansat în cursul acestui an sunt extrem de mici. Evenimentul de lansare ar putea să aibă loc abia în luna februarie 2022.

Google Pixel Fold

Zvonurile despre lansarea telefonului Google Pixel Fold s-au intensificat în perioada premergătoare lansării Pixel 6 pe valul de euforie ce a cuprins comunitatea. Google nu are ca scop principal realizarea unor profituri considerabile din vânzarea de telefoane mobile, ci mai degrabă privește aceste dispozitive ca pe o planșă unde poate afișa reclame. Telefoanele Google au prețuri atractive și integrează majoritatea serviciilor companiei.

To Top