Stiri

Telefon mobil pentru cei in varsta

Nu de puține ori am încercat să le explic bunicilor mei cum funcționează telecomanda televizorului sau cum să facă un apel telefonic utilizând un terminal mobil. Ultima soluție a fost să las în agendă un singur număr de telefon pentru a nu-i pune în dificultate. În felul acesta am reușit cu un telefon mobil foarte vechi (Nokia 5110) să-i învăț să-l folosească cât de cât fără a mai apela la întâmplare servicii de urgență și persoane necunoscute.

Lucrurile ar putea deveni mai simple pentru ei și poate aș fi îndepărtat acel instict al lor de a respinge tehnologia dacă aș fi avut un terminal simplu de utilizat.
Importatorul VHCI a adus pe piața românească telefonul mobil Colia S402, proiectat special pentru utilizarea facilă de către vârstnici. Utilizarea unui telefon mobil foarte complex devine o povară la o vârstă înaintată. Manevrarea butoanelor prea mici, multitudinea de funcții greu de înțeles pentru o persoană în vârstă și serviciile dedicate în special tinerilor îi îndepărtează pe bunicii noștri de această tehnologie.
Colia rezolvă integral aceste probleme oferind celor în vârstă accesul la telefonia mobilă într-un mod simplu și ușor de utilizat. Nevoia de comunicare a bunicilor noștrii a fost atent studiată, în proiectarea telefonului ținându-se cont de aceste aspecte.

Colia S402 dispune de un buton SOS, configurabil pentru apelarea fie a serviciului de urgență 112, fie a unei persoane apropiate. În cazul unui incident neplăcut, posesorul telefonului poate solicita ajutor prin apăsarea timp de 3 secunde a acestui buton amplasat convenabil pe spatele carcasei. Colia S402Colia S402

To Top