Stiri

TikTok anunță noi funcții de personalizare a conținutului

TiKTok
TiKTok

TikTok, cel mai popular serviciu pentru redarea clipurilor scurte, oferă noi soluții pentru personalizarea conținutului și a sugestiilor în aplicație. TikTok este o companie globală și are birouri în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

Comunitatea diversă de pe TikTok transcende generațiile, așa că platforma le oferă tuturor utilizatorilor soluții personalizate. Aceste posibilități de personalizare merg de la limitări în funcție de vârsta utilizatorului, la posibilitatea de a controla conținutul afișat pe platformă, și până la sprijinirea familiilor prin funcția de control parental. De aceea, TikTok anunță noi funcții și tehnologii prin care utilizatorii vor putea să își personalizeze preferințele de vizionare și să aibă în continuare o experiență sigură și distractivă pe platformă.

Funcția “Nu mă interesează”

Sistemul de recomandare a conținutului are la bază siguranța utilizatorilor, dar câteodată există posibilitatea ca pe feed-ul For You să apară conținut realizat de un creator ale cărui interese nu sunt neapărat relevante pentru oricine. De aceea, anumite categorii pot fi neeligibile pentru a fi recomandate, iar prin funcția “Nu mă interesează”, utilizatorii pot alege să nu urmărească clipuri similare în viitor.

Pentru a oferi comunității și mai multe modalități prin care să își personalizeze experiența de vizionare pe platformă, TikTok introduce un instrument prin care utilizatorii pot filtra automat conținutul în funcție de cuvintele sau hashtag-urile pe care nu doresc să le urmărească atât în feed-ul For You, cât și în feed-ul Following – funcția este potrivită celor care, de exemplu, au finalizat un proiect de casă și nu își mai doresc să urmărească clipuri DIY sau celor care vor să urmărească mai puține rețete pe bază de carne pentru că își doresc să mănânce mai multe preparate vegetariene. Noua funcție va fi disponibilă pentru comunitatea TikTok în săptămânile viitoare.

Recomandări diversificate

TikTok și-a propus să joace un rol pozitiv în viața celor care folosesc platforma și să le ofere un mediu în care pot fi ei înșiși, protejându-i totodată împotriva experiențelor de vizionare dăunătoare. De aceea, anul trecut, TikTok a început să testeze modalități pentru a evita recomandarea unui conținut similar pe subiecte care poate fi în regulă dacă este vizionat în mod singular, dar poate deveni problematic atunci când este vizionat în mod repetat – cum ar fi dietele, fitness-ul extrem, tristețe sau alte subiecte ce țin de bunăstare. De asemenea, TikTok a început să testeze modalități prin care să recunoască situațiile în care platforma i-ar putea recomanda unui utilizator, din neatenție, un set limitat de conținut.

Introducerea funcției Content Levels

TikTok înțelege că utilizatorii își pot dori să evite să urmărească anumite categorii de conținut în funcție de propriile preferințe sau, în cazul tinerilor din comunitatea TikTok, un anumit tip de conținut poate conține teme complexe, care reflectă în fapt experiențe personale sau evenimente din lumea reală destinate unui public matur. Prin urmare, TikTok lucrează la crearea unui sistem de organizare a conținutului pe baza maturității. Sistemul va fi similar celor utilizate în industria filmului, televiziune sau jocuri, dar TikTok își propune să dezvolte o abordare unică, potrivită platformei de divertisment.

În următoarele săptămâni, TikTok va începe să introducă o primă versiune a unei funcții prin care conținutul bazat pe teme mature va fi limitat utilizatorilor cu vârsta de până la 18 ani. Astfel, atunci când TikTok detectează un video care conține teme mature sau complexe, cum ar fi scene fictive care pot fi înspăimântătoare sau intense pentru publicul tânăr, clipului respectiv îi va fi alocat un nivel de maturitate, cu scopul de a împiedica utilizatorii sub 18 ani să îl vizioneze. TikTok s-a concentrat în primă fază pe protejarea experienței de vizionare a publicului tânăr, însă și-a propus ca în lunile următoare să adauge noi funcții pentru a oferi opțiuni detaliate de filtrare a conținutului, astfel încât întreaga comunitate TikTok să se bucure mai mult de lucrurile preferate.

To Top