Stiri

Tinerii stau pe Facebook

Samsung GALAXY Note 10.1
Samsung GALAXY Note 10.1

Peste 91% dintre tinerii din anii terminali de liceu intenționează să își dezvolte abilitățile digitale în următoarele 6 luni, arată un studiu realizat de Samsung în cadrul caravanei educaționale Samsung „Trends of Tomorrow”. Din păcate, jocurile pe calculator și timpul pierdut pe rețele sociale nu dezvoltă abilitățile digitale.

Studiul a fost realizat în perioada 16 octombrie – 5 noiembrie 2013, pe un eșantion de 1911 de respondenți, cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani, în 20 de licee din orașele Târgu-Jiu, Pitești, Focșani și Alba-Iulia.

Rezultatele studiului realizat de Samsung arată că tinerii petrec doar 3 – 4 ore pe Internet, principalele activități online fiind cu scop recreativ: 92% dintre liceeni folosesc acest timp pe rețelele sociale, 84% pentru a asculta muzică, iar 66% pentru viziona filme sau emisiuni.

Deşi timpul petrecut de tineri pe Internet este dedicat în mare parte divertismentului, deja 33% dintre cei care au răspuns la chestionare obișnuiesc să caute și informații despre carieră pe Internet, timpul alocat acestei activități fiind în medie de 1,6h pe săptămână. Caravana „Trends of Tomorrow” a venit în întâmpinarea acestei tendinţe, subliniind necesitatea alocării unui timp crescut pentru căutarea unor informaţii relevante pentru cariera viitoare.

Mai mult, relația cu tehnologia reprezintă un element definitoriu pentru tineri: 70% dintre ei dețin un smartphone, 19% o tabletă, în timp ce 60% dintre ei au un laptop sau o cameră foto.

Samsung GALAXY Note 10.1

Samsung GALAXY Note 10.1

To Top