Stiri

Tornado Sistems renoveaza o scoala afectata de inundatii

Tornado Sistems sustine financiar proiectul integral de renovare a scolii din Saraiu. Afectata de inundatiile din luna iulie, cladirea nu ar fi mai putut asigura desfasurarea activitatii didactice. Proiectul de renovare finantat de compania Tornado Sistems se ridica la 50.000 RON (500.000.000 lei vechi), asigurand inceperea noului an scolar in cele mai bune conditii.

Nu foarte multa lume strabate DN 22A Tulcea-HÔrsova, trecÔnd prin comuna Saraiu, de vreme ce drumul spre litoral este la 17 km departare. Inundatiile din luna iulie nu au tinut cont de trasee, suvoaiele acoperind mare parte a localitatii Saraiu, lasand in urma cladiri afectate, destine puse la incercare, pagube. Printre acestea, si scoala cu clasele I-VIII, institutie care ar trebui sa raspunda de viitorul acestei asezari cu peste 500 de familii. Elevii din Saraiu si-ar picta scoala in lacrimi… daca nu intervenim acum.

„Spiritul Tornado presupune sa sprijinim comunitatea, implicandu-ne direct atunci cand putem schimba o situatie dramatica. Dincolo de gestul simbolic al renovarii unei scoli, dorim sa transmitem persoanelor afectate de inundatii mesajul nostru de solidaritate si de incredere in viitorul copiilor din Saraiu” afirma John Cusa, director executiv Tornado Sistems. „Pentru multi parinti, viitorul acestor elevi reprezinta una dintre putinele valori neatinse de suvoaie.”To Top