Editorial

Turism… de criza

E vara, deci ne gandim tot mai mult la vacanta 🙂 Din pacate, pentru cei afectati puternic de criza financiara, vacanta fie este ajustata la un buget redus, fie ramane doar un vis frumos. Exista insa si solutii de mijloc: de exemplu, cei care apelau initial la serviciile agentiilor de turism incep sa-si caute singuri alternative mai economice prin Internet.

Varianta aceasta implica, desigur, ceva timp si bataie de cap, dar si avantajele sunt pe masura: daca iti planifici vacanta din timp, ai sansa sa gasesti niste oferte pe care altminteri nu ti le-ai fi permis, mai ales in perioada de varf a sezonului – eh, acum, de cand cu criza, ramane de vazut ce mai inseamna „varf”.

Cea mai simpla metoda de a gasi si compara ofertele de cazare pentru o anumita destinatie este de a utiliza un site care exact asta face: centralizeaza ofertele hotelurilor, cu toate informatiile necesare, de la simpla descriere a serviciilor si facilitatilor, pana la poze, preturi, camere disponibile, regimul meselor oferite, restrictii si multe altele. Un exemplu in acest sens este site-ul www.hotelscombined.com, unde se gasesc sute si mii de oferte, in functie de destinatie, care se pot sorta in functie de pret, distanta, numarul de stele sau punctajul acordat de turisti. Astfel, ai mult mai multe optiuni decat cele cateva hoteluri pe care ti le sugereaza o agentie de turism si le poti compara mai obiectiv, luand in calcul si opiniile fostilor clienti care ofera, uneori, informatii care nu se regasesc in oferta hotelurilor.

In conditiile economice actuale, pe masura ce agentiile de turism isi mai pierd din clienti, probabil va creste ponderea serviciilor hoteliere contractate online. Deja, de la an la an, tot mai multi romani isi petrec vacantele in Bulgaria, Grecia, Turcia s.a. Si nu e de mirare, in conditiile in care turismul din Romania este intr-o criza permanenta. Suntem insa curiosi in ce masura accesul larg la Internet, cartile de credit si site-urile care compara mii de oferte simultan vor determina turistii sa abandoneze serviciile agentiilor si asa lovite in plin. Voi cum preferati sa va organizati vacantele: pe cont propriu (online sau prin recomandari) sau prin agentie? Apropo, vacanta frumoasa celor care deja se bucura de ea! 🙂

To Top