Stiri

Turneul Dota 2 de pe Arena Naţională a rămas fără spectatori

Dota 2
Dota 2

Cel mai mare și cel mai promițător turneu de gaming al acestui an, ce va avea loc pe Arena Naţională din București, se va desfășura fără spectatori. Meciurile vor fi transmise exclusiv online. Evenimentele de gaming din România se bucurau de o largă audiență și de o atmosferă efervescentă, însă restricțiile impuse de la apariția Covid-19 au descurajat organizatorii tradiționali.

Pentru siguranța jucătorilor și a personalului de producție, am decis să nu mai permitem participarea unui număr mare de persoane la eveniment, inclusiv a presei. Vom returna contravaloarea biletelor vândute pentru „The Internaţional 2021”, au anunţat organizatorii.

Campionatul mondial de Dota 2 de la București ar fi avut zeci de mii de spectatori în săptămâna în care se derula. Asemeni meciurilor de fotbal, evenimentul aduce numeroși turiști și venituri considerabile la buget. Premiile pentru acest turneu însumează aproximativ 40 de milioane de dolari. Pentru comparație putem menționa că echipa de fotbal FCSB, care acordă unul dintre cele mai mari salarii din Liga 1, îl plătește pe atacantul Claudiu Keșeru cu suma de 25.000 de dolari pe lună.

Începând din această săptămână, campionatul ‘The International 2021’, campionatul mondial Dota 2 începe la Bucureşti! Din păcate, organizatorii au stabilit că acesta se va desfăşura fără spectatori pe Arena Naţională din cauza condiţiilor pandemice din România. Organizatorii au returnat banii pentru toate biletele vândute anterior. Bucureştiul, cum am promis, va beneficia financiar de organizarea competiţiei aici. Vor fi prezente 18 dintre cele mai bune echipe din lume, care luptă pentru o bucată a fondului de premii de 40 de milioane de dolari şi pentru Aegis of the Immortal.

Competiţia se va desfășura începând cu data de 7 octombrie 2021. Finala va avea loc în zielle de 16 și 17 octombrie pe Arena Naţională.

În clipul de mai jos puteți urmări unul dintre cele mai frumoase momente din finala turneului The International 2019, înainte de introducerea măsurilor de securitate sanitară.

Finala Dota 2 de la The International 2019

To Top