Stiri

Twitch a fost hackuit, 125GB de scurgeri de date includ cod sursă, software neanunțat și plăți către creatorii platformei

Twitch logo
Twitch logo
(CREDIT: Twitch )

Populara platformă Twicth a fost hackuită potrivit unei postări videogameschronicle.com de pe 6 octombrie 2021, care a raportat existența unui link de torrent de 125 GB pe un forum de postări anonime.

Atacul a fost confirmat de Twitch:

„Putem confirma că a avut loc o încălcare a legii. Echipele noastre lucrează de urgență pentru a înțelege amploarea acesteia. Vom informa comunitatea de îndată ce vom avea informații suplimentare. Vă mulțumim pentru că ați avut răbdare cu noi”.

Scurgerile de date sunt uriașe. A fost compromisă confidențialitatea codului sursă al platformei Twitch și a sumelor câștigate de creatorii de conținut. Mai mult, o serie de jocuri neanunțate au fost dezvăluite, la fel ca un viitor competitor pentru Steam – cu nume de cod Vapor, creat de Amazon Game Studios.

Hackerii anonimi au transmis că scopul hacking-ului a fost acela de a „produce perturbări și concurență în streamingul video online”, deoarece comunitatea Twitch ar fi „o hazna toxică dezgustătoare”.

Atacul pune într-o dificultate majoră Twich, al cărui cod sursă cu modificările pe mai mulți ani (inclusiv cu comentarii) a picat în mâna hackerilor. Ar fi fost compromise SDK-urile pentru diverse aplicații Twitch și alt software adiacent.

Chiar dacă nu se știe ce date ale utilizatorilor au fost compromise, se recomandă schimbarea parolei contului de Twitch și activarea autentificării în doi pași.

To Top