Stiri

Ubisoft vinde NFT-uri

Ubisoft Ghost Recon Breakpoint
Ubisoft Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft a lansat recent platforma Quartz NFT ca o modalitate de a monetiza elementele grafice ale jocurilor. Ceva nu a mers prea bine pentru Ubisoft, care nu a putut să vândă elementele grafice așa cum a sperat. Conform publicației Eurogamer, efortul Ubisoft s-a concretizat în câteva vânzări ale armelor din Ghost Recon Breakpoint. Dintre acestea menționăm faptul că au fost vândute două arme M4A1. Între timp lucrurile s-au mai îndreptat, aceste vânzări inițiale fiind urmate de altele.

Elementele grafice din jocuri, de tip NFT, vizibile sub forma unor arme, skinuri sau obiecte de îmbrăcămite au în spate un blockchain care atestă identitatea proprietarului. Acesta poate transmite dreptul de proprietate către alte persoane așa cum transferă o criptomonedă.

Companiile au înțeles mult mai bine psihologia jucătorului și au învățat cum să stoarcă cât mai mulți bani de la clienți. Folosirea copiilor pentru a determina părinții să facă achiziții costisitoare este una dintre cele mai răspândite tactici. Tehnologia NFT reprezintă o garanție pentru companie asupra propietății elementelor grafice și a veniturilor potențiale pe care le are această piață.

To Top