Stiri

UiPath obține 153 milioane dolari într-o finanțare Seria B condusă de Accel și sprijinită de CapitalG și Kleinder Perkins Caufield & Byers

UiPath
UiPath

UiPath, leader în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), a obținut o finanțare Seria B de 153 milioane de dolari, după un an cu o creștere record. Runda de investiție este condusă de Accel – investitorul principal al primei runde, căruia i s-au alăturat doi noi finanțatori, CapitalG și Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp – participă și ei în această rundă.

Lansată în 2015, compania UiPath a devenit platforma de Enterprise RPA cu cea mai mare rată de adoptare. Software-ul UiPath permite design-ul și implementarea rapidă a roboților (angajați digitali) care emulează și execută perfect procese repetitive, crescând productivitatea afacerii, asigurând un grad ridicat de conformitate și îmbunătățind serviciul pentru clienți atât în operațiunile de back-office, cât și în front-office.

În 2017, portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700, iar venitul anual recurent a crescut de 8 ori față de anul anterior. Printre clienții noi ai firmei se numără BMW Group, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Morningstar și Sumitomo Mitsui Financial Group.
UiPath a cultivat o comunitate globală de peste 120.000 de developeri, beneficiari ai filosofiei companiei de a democratiza RPA prin acces online gratuit la software și prin oferta de cursuri și certificare avansată din cadrul UiPath Academy.

UiPath

UiPath

Noua finanțare va fi folosită pentru a accelera evoluția produsului, în particular în inovații care integrează Machine Learning (ML) și alți algoritmi de Inteligență Artificială (AI) în operațiunile digitale ale clienților companiei. UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru. Compania are acum peste 590 de angajați în 14 țări.

Accel a condus ambele runde de finațare, iar Rich Wong – partener în Accel – se va alătura board-ului de conducere al companiei, alături de Luciana Lixandru, alt partner Accel, aflată deja în board. CapitalG, a cărui participare reprezintă un sprijin substanțial pentru capabilitățile tehnice ale UiPath, oferă oportunitatea de a lucra cu consilierii pe tehnologie ai Google pentru a avansa abilitățile de AI și Machine Learning (ML). Kleiner Perkins reprezintă un alt sprijin din partea unei firme de top de venture capital și va furniza experiență și mentorat pentru creșterea accelerată a UiPath.

„Sunt încântat să avem niște investitori atât de puternici care sprijină UiPath și sunt în mod special recunoscător suportului continuu din partea Accel”, a declarat Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath. „RPA se dovedește a fi o tehnologie fără rival în procesele de transformare digitală, îmbunătățind performanța companiilor incredibil de repede. După o creștere spectaculoasă în 2017, este clar acum că fiecare organizație din lume poate beneficia semnificativ din implementarea RPA. Datorită angajamentului substanțial din partea finanțatorilor Accel, CapitalG și Kleiner Perkins, suntem și mai determinați să accelerăm livrarea de inteligență artificială (AI) prin platforma UiPath, ceea ce va ajuta organizațiile și angajații să devină mai sofisticați în tot ceea ce fac.”
Rich Wong, Partener Accel

“Accel a avut norocul de a conduce Seria A de investiții în UiPath în 2017 și suntem bucuroși să ne adâncim parteneriatul cu ei prin finațarea de astăzi. În doar un an, am văzut cum performanța companiei a explodat, câștigând sute de noi clienți pe măsură ce RPA a devenit una din categoriile cu cea mai mare creștere în corporații. Sunt încântat să mă alătur board-ului de directori alături de Luciana Lixandru și sunt nerăbdător să sprijin UiPath în demersul de creștere continuă și câștigare a poziției de lider pe piața mondială.”

Luciana Lixandru, Partner Accel

“Când l-am întânit prima dată pe Daniel, am fost inspirată de viziunea lui de a folosi RPA în transformarea digitală și de focusul lui pe a construi un produs premium în acest spațiu. UiPath se bucura deja de interes manifest pentru produsul său de software și vindea unor companii blue chip de peste tot din lume, inclusiv din SUA. De când am investit în 2017, cererea din partea clienților noi și existenți s-a accelerat, rezultând într-o creștere fenomenală a companiei. Suntem încântați să reinvestim și să continuăm să sprijinim această companie ambițioasă.”

Laela Sturdy, Partner CapitalG

“UiPath are un potențial masiv de a accelera ceea ce AI și ML pot face pentru o afacere. Am fost inspirați de Daniel și de pasiunea echipei lui de lideri pentru cum tehnologia poate îmbunătăți atât productivitatea, cât și satisfacția la job. La CapitalG suntem încântați să lucrăm cu UiPath, punându-I în legătură cu consilierii Google pe tehnologie pentru a ajuta la maximizarea potențialului oferit de AI și ML companiilor de peste tot din lume.”

Alex Kurland, Partner Kleiner Perkins Caufield & Byers

“UiPath face mai mult decât doar să definească și să conducă o nouă categorie de piață, sunt o forță în spatele transformării digitale la locul de muncă – un loc de muncă unde oamenii și angajații digitali colaborează în parteneriat. Sunt nerăbdător să lucrez cu echipa UiPath pentru a-i ajuta la accelerarea creșterii lor deja fenomenale.”

Dan Lupu, Partner, Earlybird Digital East Fund

“În ultimele 12 luni, RPA a apărut ca o nouă categorie de enterprise software, similar ca importanță, mărime și impact cu ERP-ul, bazele de date și software-ul de securitate. Pentru viitor, UiPath are o oportunitate fantastică de a-și transforma tehnologia într-un ecosistem capabil să livreze AI sistemelor IT din corporații. După ce am fost martor la transformarea UiPath dintr-un start-up agil la un lider global în tehnologia RPA, sunt încântat că un grup de investitori de calibru s-a alăturat companiei în următorul său stadiu de creștere.”

To Top