Stiri

Un clujean a castigat Intel Science and Technology Award

Oamenii de valoare ai României se fac tot mai puțin cunoscuți prin paginile ziarelor monopolizate de “doamne ” cu fără o calitate anume. Din când în când mai primim câte o veste bună care ne bucură extrem de mult. Intel a acordat premiul Intel Science and Technology Award, în valoare de 1000 de dolari, lui Constantin Cheptea, student în anul 3 la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Premiul a fost oferit în cadrul finalei naţionale a competiţiei FameLab, organizată de British Council, care îşi propune să descopere noi talente în comunicarea ştiinţifică.

Prin proiectul său, denumit „Matematica din spatele calculatorului”, Constantin a demonstrat pe înţelesul publicului larg, cum, cu ajutorul unui calculator şi al matematicii, poate fi creată muzica.
„Am apreciat maniera inedită, relaxantă, prin care Constantin a reuşit să explice unui public non-tehnic cum oricine poate deveni un artist digital, care să creeze muzică pe calculator cu minime cunoştinţe de IT”, a declarat Manuela Oprişan, PR Manager pentru Europa Centrală şi de Est, Intel. Concursul FameLab România se adresează pasionaţilor de ştiinţă cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani şi este organizat de British Council.

Constantin Cheptea

Constantin Cheptea

To Top