Stiri

Un tribunal rus a amendat Google cu 98 de milioane de dolari

Căutări pe Google

În timp ce Europa se pregătea pentru sărbătoarea Crăciunului, un tribunal din Rusia amenda compania Google cu 7,2 miliarde de ruble (98 de milioane de dolari). Motivul a fost reprezentat de eșecurile repetate ale companiei Google de a înlătura conținutul considerat ilegal de către Rusia.

Deși Rusia a pedepsit numeroase companii de tehnologie cu amenzi pentru nerespectarea regulilor sale din ce în ce mai restrictive privind conținutul publicat pe Internet, hotărârea de vineri (24 decembrie 2021) este prima în care amenda impusă este raportată la cifra de afaceri anuală a companiei. În plus, instanța rusă a amendat Meta (și filiala sa, Instagram) cu 2 miliarde de ruble (27,15 milioane de dolari) pentru infracțiuni similare.

Potrivit Reuters, Meta este acuzată că nu a eliminat aproximativ 2.000 de articole interzise, ​​în timp ce Google nu a reușit să elimine 2.600 de articole ce aveau conținut ilicit. Acestea includ postări care promovează consumul de droguri sau comportamente periculoase, instrucțiuni pentru fabricarea de arme și explozivi improvizați, precum și postări care răspândesc „propaganda gay”.

Google a anunțat că va examina documentele instanței înainte de a lua o decizie. Compania are 10 zile pentru a depune contestație.

Moscova încearcă să aibă un control mai mare asupra Internetului și asupra stocării datelor. Rusia a pierdut competiția tehnologică și nu poate ține pasul cu ceea ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii sau în China.

To Top