Stiri

VC-1020 de la OPTEX numără oamenii

OPTEX
OPTEX

Organizezi un concert într-o sală de 4000 de locuri, sala e pe jumătate goală,iar la final afirmi că ai avut 5000 de bilete vândute? Nu știi câți oameni calcă pragul magazinelor tale?

VC-1020 de la OPTEX numără oamenii (la propriu).

Dedicată mediului retail şi centrelor de divertisment, camera are ca funcţie de bază numărarea oamenilor dintr-o anumită zonă, pentru a ajuta astfel la procesul de securizare sau ca administratorii să găsească metode pentru creşterea businessului. VC-1020 are o acurateţe de până la 98%, fiind una dintre cele mai performante şi rapide soluţii de pe piaţă.

Analiză patentată a imaginii

VC-1020 este dezvoltată de Giken, o companie cumpărată de OPTEX în anul 2004. Camera poate fi conectată la Ethernet sau la servicii de date externe, prin intermediul conectorului PoE. Algoritmii patentaţi de imagine generează un mediu 3D virtual ce permite o numărare eficientă a numărului de persoane ce intră sau ies dintr-o locaţie.

Sistemul integrează patru linii de numărare, fiecare cu două direcţii de acţiune (intrare/ieşire). Astfel, poate detecta chiar şi mişcările bruşte de direcţie. De exemplu, VC-1020 nu dublează numărul de intrări sau ieşiri dintr-o anumită zonă dacă, dintr-un motiv sau altul, un utilizator intră, iese şi iar intră în zona monitorizată într-un interval scurt de timp.

Analiză în timp real

Agenţii de securitate sau administratorii companiilor, folosind informaţiile primite în timp real prin intermediul PoE, pot vedea de oriunde, oricând, câte persoane au intrat sau au ieşit dintr-o anumită zonă. Conform acestor date, aceştia pot reorganiza centrul comercial în funcţie de interesul companiei. În cazul în care reţeaua PoE se defectează, datele sunt stocate pentru 30 de zile pe memoria flash integrată.

Detecţie

Atât camera, cât şi software-ul de analiză a imaginilor pot fi configurate rapid. Procesul de numărare poate fi definit folosind modulul în opt direcţii, care poate fi apoi ajutat local, de la distanţă, prin intermediul unui laptop.

Sistemul permite setarea unei înălţimi minime de detecţie, astfel încât să fie excluse obiecte precum cărucioare de cumpărături sau copii. În condiţii minime de lumină, sistemul are o acurateţe de 95%.

OPTEX

OPTEX

To Top