Stiri

Ventilatorul fara palete

Dupa ce a facut o avere de 500 milioane de lire sterline cu aspiratorul fara sac pentru reziduuri, inventatorul britanic Sir James Dyson, acum in varsta de 62 de ani, s-a gandit sa aplice modelul de afacere si in sensul invers al „curentului”. Si a creat ventilatorul fara palete.

Dotat cu un electromotor de 40 de wati, ventilatorul Dyson absoarbe 27 litri de aer / secunda si il propaga apoi in exterior cu o viteza de aproape 90 km/h. Lipsa paletelor permite o circulatie constanta si silentioasa a aerului. In plus, e mai usor de curatat datorita designului minimalist si, nu in ultimul rand, e mai sigur, nemaiexistand riscul ca cineva, mai ales copiii, sa-si prinda mainile intre palete in timpul functionarii. Se roteste din suport pana la 90 de grade sau poate fi inclinat astfel incat sa directioneze aerul intr-o anumita directie si e disponibil in doua dimensiuni si diverse culori metalizate.

Ventilatorul fara palete

Ce-i drept, insa, si pretul iti cam da fiori: 199 lire sterline… Totusi, in ultima saptamana, produsul a adus vanzari de 300% mai mari si promite sa fie noul hit al verii 2010. Voi ce credeti: merita?

To Top