Stiri

Vești bune de la Ericsson – video prin LTE

Ericsson Broadband mobil pentru Windows 8

Noua soluție Ericsson pentru LTE va duce experiența video la un alt nivel și va oferi conținut video de înaltă calitate pentru transmisiile de la cele mai importante evenimente. Va permite operatorilor și partenerilor lor media să furnizeze servicii premium la costuri scăzute pentru o transmisie eficientă via LTE, aducând în același timp noi surse de venit.

„Verizon plănuiește să introducă soluția Ericsson de transmisie de date video prin LTE pentru a oferi fanilor evenimentelor sportive o experiență cu totul diferită”, a declarat Parissa Pandkhou, Director Advanced Solutions, Verizon. „Vedem noi oportunități în această tehnologie pentru evenimentele sportive, concerte și chiar învățământul la distanță”, a adăugat Parissa Pandkhou.

Soluția de transmisie de date via LTE este compusă din 3 standarde tehnologice noi:

HEVC (High Efficiency Video Coding) – un nou standard de compresie video care garantează că transmisia de date ocupă jumătate de lungime de bandă prin comparație cu standardul MPEG-4 AVC.

MPEG DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH)) – simplifică și standardidează livrarea adaptabilă de video către dispozitivele consumatorilor, pentru o mai bună calitate și eficiență a serviciului.

eMBMS (Evolved Multimedia Broadcast Multicast Service) – un standard 3GPP care permite rețelelor mobile să ofere servicii de transmisie de date în mod dinamic pentru a reduce costul de livrare prin rețelele radio.

Ericsson Broadband mobil pentru Windows 8

To Top