Stiri

Viața românilor pe net

conferinta eskills

În cadrul „Săptămânii competențelor digitale 2012” (eSkills Week 2012) s-a desfășurat, în perioada 15-26 martie, concursul online „Viața pe NET”. Campania eSkills Week 2012 este inițiată de Comisia Europeană și coordonată în România de APDETIC – Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

La concurs s-au înscris peste 2.500 de persoane cu vârste cuprinse între 15 și 75 de ani. Majoritatea repondenților (76%) au vârstele cuprinse între 15 și 35 de ani. Rezultatele concursului oferă date relevante despre tipologia utilizatorului român de internet. Astfel, din punct de vedere al timpului zilnic alocat comunicării on-line, aproximativ 60% din persoane stau pe net mai mult de 3 ore, principalul dispozitiv prin care comunică fiind laptopul (40%) sau calculatorul (36%). O pondere semnificativă se regăsește în rândul tinerilor (15%) care sunt conectați prin intermediul dispozitivelor mobile.

Majoritatea persoanelor înscrise în concurs (79%) utilizează Internetul pentru a stabili contacte cu prietenii sau pentru căutarea unor promoții, accesând mediul on-line de acasă.

conferinta eskills

To Top