Stiri

Viitoarele plăci video de la Intel se vor numi Arc

Intel Arc

Piața plăcilor video a înregistrat o creștere acelerată a cererii și totodată a prețurilor. Pasionații de jocuri pe calculator s-au văzut nevoiți să concureze cu minerii de criptomonedă pentru cele câteva exemplare disponibile prin magazine. Această situație favorabilă unor companii precum AMD sau NVIDIA nu putea să nu atragă atenția altor giaganți din domeniul IT. Intel, cel mai mare producător de procesoare x86, a ales un nume pentru viitoarele sale plăci grafice de înaltă performanță: Intel Arc. Marca va acoperi laturile hardware și software ale viitoarelor acceleratoare grafice high-end, precum și serviciile asociate.

Primele exemplare Arc vor ajunge pe piață în primul trimestru al anului 2022 și vor fi dedicate laptopurilor și desktopurilor. Intel a dezvăluit, de asemenea, și numele de cod pentru generațiile viitoare: Battlemage, Celestial și Druid. Acceleratorul Alchemist va oferi urmărirea dinamică a razelor de lumină, umbrirea dinamică și Direct12 X Ultimate.

Intel a prezentat un videoclip în care noile acceleratoare video rulează jocuri cum ar fi Forza Horizon 4, Psychonauts 2, PlayerUnknown’s Battlegrounds și Metro Exodus.

O primă privire asupra graficii Intel Arc

To Top