Stiri

Virusul Antimanele [partea 3] si utilitarul de dezinfectie

BitDefender anunta astazi inmultirea de circa 2 ori a e-mailurilor infectate cu virusul romanesc antimanele Win32.Antiman.A. Odata infectat un calculator, viermele se trimite prin mesaje e-mail tuturor adreselor din programul Outlook al victimei si scaneaza fisierele Yahoo Messenger pentru a gasi noi adrese. Acesta este motivul cresterii spectaculoase pe Internet a mesajelor care contin virusul, fiecare computer infectat devenind sursa de trimitere a acestuia.

Avertizarile companiei noastre si campania mediatica din ultimele 2 zile au dus la scaderea gradului de virusare al calculatorelor, ceea ce demonstreaza ca utilizatorii de calculatoare din Romania au devenit mai reticenti la deschiderea atasamentelor.

Specialistii apreciaza ca pericolul nu este nici pe departe indepartat, virusul continuand sa infecteze aproximativ 80 de calculatoare pe ora. Mai mult, odata construit mecanismul virusului, este posibil ca autorul sa mai lanseze si alte versiuni.

“Ne asteptam spre sfarsitul saptamanii ca intensitatea raspandirii sa se reduca, datorita sarbatorilor pascale si a zilelor libere. In aceasta perioada multe calculatoare vor sta inchise, dar vor fi si utilizatori care vor asculta muzica si chiar manele de pe calculator : )” apreciaza Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Utilitar de dezinfectie gratuit pentru cei deja infectati se pot gasi la adresa www.bitdefender.ro

To Top